2009. január 22.

Australian Open 2009: 4. nap

Az Australian Open negyedik napján a Rod Laver Aréna első mérkőzését a hatodik helyen kiemelt francia Gilles Simon és az ausztrál Chris Guccione játszotta egymással. Az első szett sorsa csak rövidítésben dőlt el az ausztrál javára, ezt követően azonban a további három szettet simán nyerte a francia, így a végeredmény 6-7(5), 6-4, 6-1, 6-2 lett. Könnyedén, sima három szettben jutott a harmadik körbe a spanyol világelső Rafael Nadal, aki 6-2, 6-3, 6-2-re győzte le Roko Karanusic-ot. Az eredményekből úgy látszik, hogy simán nyert Andy Murray is 6-4 6-2 6-2-re Marcel Granollers ellen. Valójában azonban ez a győzelem közel sem volt olyan sima, mint Nadal hasonló eredménye. Mindazonáltal igaz, hogy a Grand Slam torna második hetében kell igazán jó teljesítményt nyújtani.

Meglepetés a női mezőnyben Venus Williams kiesése. Bár nem játszott rossz formában a hatodik helyen kiemelt amerikai, mégis végül a spanyol Carla Suarez Navarro, aki a következő körbe jutott. A pontos eredmény 2-6, 6-3, 7-5 lett. További eredmények az Australian Open honlapján.

A holnapi napon sem került esti programba Novak Djokovic, így a délelőtti sáv második mérkőzése lesz az övé, az amerikai Amer Delic játszik majd. A Rod Laver Aréna esti sávjának utolsó mérkőzését várom személy szerint leginkább, amikor a huszonhatodik helyen kiemelt orosz Marat Safin és a korábbi világelső svájci Roger Federer játszik egymással. További részletek a Grand Slam torna honlapján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése