2009. január 21.

Australian Open 2009: 3. nap

A svájci Roger Federer játszotta az Australian Open harmadik napján a harmadik mérkőzést a Rod Laver Arénában és sima három szettben, 6-2, 6-3, 6-1-gyel jutott tovább az orosz Evgeny Korolev ellenében. Egy szorosabb első, majd két könnyebb szettet követően 7-5, 6-1, 6-3-re győzte le Novak Djokovic Jeremy Chardy-t, így a szerb játékos jutott be a legjobb 32 közé. Andy Roddick szintén ott lesz a harmadik körben, miután 4-6, 6-2, 7-6(1), 6-2-re legyőzte belga ellenfelét. Meglepetésre öt szettben 6-4, 5-7, 4-6, 6-4, 6-2-re kikapott David Nalbandian, így neki idén a második kör volt a végállomás.

Holnap csupa izgalom vár ránk a Rod Laver Arénában. Először a francia Gilles Simon és az ausztrál Chris Guccione lép pályára, majd várhatóan magyar idő szerint éjjel háromkor a világelső Rafael Nadal és Roko Karanusic játszik ugyanitt. Az esti sávban, mely nálunk reggel 9:30-at jelent Venus Williams kezd Carla Suarez Navarro ellen, majd a sajtó által az Australian Open legfőbb esélyesének kikiáltott brit Andy Murray és a spanyol Marcel Granollers mérkőzése következik.

Ha egy nappal tovább nézünk és a mai nap eredményei alapján született párosításokat nézzük, akkor is számos jó mérkőzésre alapot biztosító párosítással találkozhatunk. Elsősorban azonban a Roger Federer - Marat Safin találkozót emelném ki, melynek örülök, hogy összejött. További részletek és eredmények az Australian Open hivatalos honlapján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése