2009. január 20.

Australian Open 2009: 2. nap

Ahogy azt már a korábbi bejegyzésben megírtam, a második nap első továbbjutója a brit Andy Murray volt, miután ellenfele 6-2, 3-1-es állást követően hátproblémák miatt fel kényszerült adni a mérkőzést. Könnyedén jutott a második körbe a jelenlegi spanyol világelső Rafael Nadal is, aki 6-0, 6-2, 6-2-re győzte le belga ellenfelét. Egy izgalmas öt szettes mérkőzés döntött a Fernando Gonzalez - Lleyton Hewitt találkozó továbbjutójáról, végül 5-7, 6-2, 6-2, 3-6, 6-3 eredmény mellett a chilei játékos jutott be a Grand Slam torna második körébe. A francia Gilles Simonnal szintén találkozhatunk a torna folytatásában is, hiszen 6-4, 6-1, 6-1-re megnyerte a mérkőzést a spanyol Pablo Andujarral szemben. A másik francia, Jo-Wilfried Tsonga szintén nyert, 6-4, 6-4, 6-0 lett a végeredmény.

A második helyen kiemelt amerikai Serena Williams sima két játszmában bizonyult jobbnak kínai ellenfelénél, akit 6-3, 6-2-re vert meg. Elena Dementieva már csak három szettben tudta biztosítani a továbbjutását, a 7-6(4), 2-6, 6-1-es végeredmény azonban végül az ő sikerét hozta. A másik Williams, a hatodik helyen rangsorolt Venus ugyancsak kétt szettben és szinte testvérével azonos eredménnyel, 6-3, 6-3-ra nyert Angelique Kerber ellenében. További eredmények az Australian Open hivatalos honlapján.

A honlapi nap második mérkőzése a Rod Laver Arénában a Jeremy Chardy - Novak Djokovic találkozó lesz, őket egy női mérkőzés előzi meg, melynek egyik szereplője a szerb Ana Ivanovic lesz. A délelőtti sávban utolsóként Roger Federer lép pályára Evgeny Korolev ellen. A Hisense Aréna utolsó mérkőzését játsza az amerikai Andy Roddick, aki Xavier Malisse léphet majd pályára. A Margaret Court Arénára másodikként került beosztásra az orosz Marat Safin és a spanyol Guillermo Garcia-Lopez. Ugyanezen a pályán az utolsó mérkőzést Juan Martin Del Potro és Florian Mayer játsza majd. További részletek a programról az Australian Open hivatalos honlapján.

Az esti sávot illetően már éjféltől érdemes az EuroSport műsorára kapcsolni, ahol először a Grand Slam-torna második napjával foglalkoznak, majd éjjel egytől élőben közvetítik a harmadik nap eseményeit. Az adott nap eredményeiből rövid összefoglaló pedig holnap este ismételten olvasható lesz az F1Portal.hu Fórum Australian Open 2009 topicjában, valamint itt a TyBlog hasábjain is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése