2009. január 23.

Australian Open 2009: 5. nap

A mai nap (egyik) leginkább várt mérkőzése a Roger Federer - Marat Safin találkozó volt. Az első két szett viszonylag simán lett a korábbi világelső svájcié, az utolsó szett sorsáról azonban rövidítés döntött. Utolsó, vagyis végül ezt is a svájci nyerte meg, így 6-3, 6-2, 7-6(5)-ös végeredménnyel búcsúztatta az oroszt. Novak Djokovic szintén ott lesz a következő körben, miután Amer Delic ellen 6-2, 4-6, 6-3, 7-6(4) eredményt ért el. Sajnálatos incidens is történt a mérkőzést követően, amikor a két tábor szurkolói összeverekedtek, egy szurkolót fejbe talált egy szék, mely következtében az eszméletét is elvesztette. Szerencsére később kiderült, hogy csak könnyebb sérülést szenvedett. A rendbontás miatt három embert vettek őrizetbe a helyi hatóságok.

Juan Martin Del Potro és az amerikai Andy Roddick szintén bejutottak a következő körbe, ahogy Tomas Berdych is. Utóbbi az öt hellyel magasabban rangsorolt Stanislas Wawrinkát búcsúztatta a 2009-es év első Grand Slam viadalától. A spanyol David Ferrer számára ugyancsak a mai nap volt a végállomás, amikor a tizenegyedik helyen kiemelt játékost a tizenkilencedik helyre rangsorolt Marin Cilic 7-6(5), 6-3, 6-4-re verte meg.

Az Australian Open ötödik játéknapjának igazi meglepetését azonban az ötödik helyen kiemelt szerb Ana Ivanovic kiesése jelentette. Alisa Kleybanova volt a legyőzője, a találkozó végeredménye 7-5, 6-7(5), 6-2 lett. Caroline Wozniacki ugyancsak kezdhet összepakolni, mert nem jutott be a következő fordulóba. Az első szettet ugyan még megnyerte, a következő kettőben azonban Jelena Dokic dominanciája volt megfigyelhető. Az ausztrál végül 3-6, 6-1, 6-2-re nyert a hazai szurkolók nagy örömére.

A holnapi programra tekintve számomra érdekes mérkőzések csak az esti programban lesznek. A Rod Laver Aréna délelőtti első mérkőzését az amerikai Serena Williams játsza a kínai Shuai Peng ellen. Őket egy újabb női mérkőzés, majd Dudi Sela és Jo-Wilfried Tsonga találkozója követi. Az esti programba került másodikként a spanyol világelső Rafael Nadal és a német Tommy Haas találkozója. Szintén esti mérkőzést kapott, igaz a Hisense Arénában a torna egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott Andy Murray. A negyedik helyen kiemelt brit az esti sáv első mérkőzését játssza az ausztrál Jürgen Melzer ellen. A Margaret Court Aréna második találkozójaként került kiírásra Gilles Simon és Mario Ancic mérkőzése. Richard Gasquet és Fernando Gonzalez ugyanitt játssza a nap utolsó mérkőzését, legkorábban ottani idő szerint 19:30 órai kezdettel. További részletek és eredmények az Australian Open honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése