2008. október 19.

Andy Murray nyert Madridban!

A Cincinnati Masters után sorozatban második ATP-mestersorozat versenyét, a Madrid Masterst is megnyerte Andy Murray. Gilles Simon kiemelte a döntőt követő beszédében, hogy ha így folytatja a brit, akkor még jobb is lesz, mint a világranglista negyedik helyezettje. És való igaz, ha az év második felét nézzük, akkor egyértelmű, hogy miközben Andy teljesítménye feljavult, Djokovicé úgy esett vissza. Ha azt vesszük figyelembe, hogy Cincinattiben azt a Djokovicot verte le, aki akkor a még világelső Federert győzte le, most pedig azt a Gilles Simont, aki a mostani világelső Rafael Nadalt, akkor ez azt jelenti, hogy most Andy Murray a világ legjobb teniszezője? Legalábbis a legjobbak közt egyértelműen ott van.

Az álomdöntőnek nevezett Federer-Nadal összecsapás tehát elmaradt, de a Murray-Simon mérkőzés szerintem kellőképpen kárpótolt bennünket. Bár Simon a második lett, de ha őszinték akarunk lenni, akkor a mai napnak két győztese is van, hiszen fantasztikusan játszott a héten a francia, és remek eredmény tőle, hogy eljutott a döntőbe. A mostani formájában játszó Andy Murraytől kikapni a döntőben pedig egyáltalán nem szégyen.

Szép volt Andy! Gratula! Egy hét pihenőt követően következik az év utolsó Master Series versenye, a Paris Masters (BNP Paribas Masters). Szintén fedett pályán, de ezúttal szőnyegen játszanak majd. Sikerült folytatnia Andy Murraynek a sikersorozatát? (Forrás: F1Portal.hu Fórum)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése