2008. október 18.

Meglepetés! Murray - Simon döntő

Ma tartották az Mutua Madrilena Masters Madrid (ATP Masters Series) elődöntőit. Először a világranglista negyedik helyezettje, a brit Andy Murray és a volt svájci világelső Roger Federer lépett a pályára. Az F1Portal.hu Fórumán ÉLŐben nyomon követhető volt a mérkőzés, mely összefoglalóját is már megírtam ott, így csak gyorsan átmásolom ide:
Nagy várakozásokkal indultunk neki a mérkőzésnek, amire az eleje azonban igyekezett rácáfolni. Murray az elején még kicsit elaludt (no nem szó szerint), ez meg is látszik az első szett eredményén és statisztikáin. Ahogy kezdett magára találni, onnantól lett igazán izgalmas és látványos a mérkőzés. Jól látszik, hogy a brit, akiről még az év elején is azt lehetett gondolni, hogy csak a nemzetisége miatt foglalkozik csak vele a sajtó, és egy felfújt lufira hasonlít, az évad második felében beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az igazi fordulópont - ahol a kételkedők is felfigyelhettek a játékára és teljesítménye - Wimbledon volt, és onnan fokozatosan eljutott a világranglista negyedik helyéig, bár talán már egy szinten is van Djokovic-csal. A mai nap is remek formában játszott, ez az utolsó két szettben meg is látszott. Először 6-3-ra megnyerte a másodikat, majd a döntő szettben a sorozatos breaklehetőségeket követően a legfontosabb pillanatban vette el ellenfele adogatását. Ez egyben a győzelmet is jelentette számára.

Ellenfele a nap második elődöntőjének győztese lesz, amit Nadal és Simon fog játszani. A papírforma a spanyol győzelmét ígérné. Akárki is jut tovább, ha Murray holnap is olyan formában tud játszani, mint ma, akkor komolyan össze kell szednie magát, ha le szeretné győzni a britet. Mindettől függetlenül Roger Federer számára is jár az elismerés, remélhetőleg nem zuhan meg ettől a vereségtől a magába vetett bizalma. A kettejük - mármint Murray és Federer közti - mutató ismételten a brit javára billent, aki már három alkalommal legyőzte svájci ellenfelét, míg fordítva ez csak kétszer történt meg. Valamint ezzel a győzelemmel revansot vett Murray az US Openen elszenvedett döntő beli vereségéért.

A SportTV meg legközelebb igyekezzen olyan közvetítéseket megvásárolni, amiket végig le is tud adni, ha a játék azt megkívánja. Mert ez így eléggé kínos volt, hogy (állítólag) szerződéses kötelezettségei miatt focira kellett váltania. Erről csak az jut eszembe, hogy ha a focinál lehet ilyen megkötés, akkor a tenisznél a jogok eladásakor miért nem szabják meg, hogy ha valamit elkezdesz élőben leadni, akkor azt a végéig add is le?!
Bár a nagyobb várakozás ezt a mérkőzést előzte meg, a valódi izgalmakat, fantasztikus játékot és igazi drámát a Nadal-Simon mérkőzés hozott. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat írtam:
Hát ez milyen volt! Sajnálhatja aki nem látta. A várakozások alapján a Murray - Federer mérkőzés ígérkezett az izgalmasabbnak. Nem volt az sem rossz, de a nap fénypontja a Nadal - Simon volt. Fantasztikus, fenomenális, ..... tényleg csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni, főleg a döntő szettről. Ki gondolta volna, hogy a volt és a jelenlegi világelső is kikap ma? Ez a mérkőzés mindenképp ott lesz az év legjobb játékai közt. Kérdés azonban, hogy 3 óra 20 perc játék után mennyire lesz fitt Simon holnap Murray ellen? Igazi izgalmak várhatóak holnap is!

Azért nem lennék meglepve, ha holnap hordágyon kellene kivinni Simont Murray ellen :)
Az elődöntők eredményei:
Andy Murray (brit, 4) - Roger Federer (svájci, 2) 3-6, 6-3, 7-5
Gilles Simon (francia) - Rafael Nadal (spanyol, 1) 3-6, 7-5, 7-6(6)

A döntő párosítása:
Andy Murray (brit, 4) - Gilles Simon (francia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése