2008. szeptember 20.

Elkezdődött a 4. évad (Spoiler!)

Ahogy a tegnapelőtti postban már írtam, szeptember 18-án este (magyar idő szerint szeptember 19. 3:00) elkezdődött az Odaát című sorozat negyedik évada. Akkor még csak az előzetesen kiszivárgott információk, képek és videók alapján lehetett sejteni, hogy kihagyhatatlan és felejthetetlen részt hoztak össze Kripkéék. Mindezt azonban nem (csak) azért mondom, mert a kedvenc sorozatomról van szó, hanem a kimagasló statisztika miatt. Supernatural (CW, 21.00) - 2.4/4 (1.7, #12) (Forrás) Egyelőre tehát úgy látszik, hogy a kasza réme elvonult a sorozat felől, így akár az eredeti öt évados koncepció is megvalósulhat.

Dean végül nem maradt egy(pár) részig a pokolban, sőt, az ő visszatérésével indít a rész. Arra azért számíthatunk, hogy fokozatosan visszatérnek majd az emlékek. Először Bobby-ra, majd Sam-re hozta a frászt Dean, akit mindketten elsőre kétkedve fogadtak, valóban ő tért-e vissza, és nem például csak egy démon szeretné ezt elhitetni velük. Dean úgy gondolja, hogy Sam kötött alkut, ami miatt ő visszatérhetett. Emiatt kérdőre is vonja testvérét, aki bár szerette volna, de mégsem járt sikerrel ezügyben. A kérdés adott: Ha nem Sam volt, akkor ki, és főleg miért hozta vissza Dean-t a pokolból?

A Dean halála és visszatérte közt eltelt időt Sam "hasznosan" töltötte, igyekezett kiismerni magát, illetve képességeit. Erről egyelőre Dean semmit sem tud, mindenesetre nem gondolnám, hogy első hallásra nagyon díjazná öcsikéje ezen tettét. Nem csak ez az egyetlen dolog azonban, amiről Dean - még - nem tud. Az előző évad végével sajnos Katie Cassidy-nek búcsút intett a sorozat, az általa alakított Ruby-nak azonban nem. Ő volt segítségére Sam-nek képességei megismerésében.

Láthatjuk is a részben az új Ruby-t (lásd jobbra), aki.... Nos, nem szeretném megbántani - bár mivel ezt itt úgysem fogja olvasni, így akár meg is tehetném -, de nekem Katie Cassidy (Rubi 1.0) jobban bejött, mint Genevieve Cortese (Ruby 2.0). Ezzel a véleménnyel - ahogy olvasom a rajongói fórumokon - nem vagyok egyedül. És, hogy a mondatot befejezzem, ahol elkezdtem, hogy Dean még nem tud róla: Mikor találkozott Sam és Dean, akkor Ruby épp Sam lakásán van (de mivel más testben van, így Dean nem ismerte fel). Sam azonban Kathy-ként mutatná be, ha ő nem pontosítaná, hogy Christie, de mi végül ugye megtudjuk, hogy Ruby.

No, azt hiszem túl sokat foglalkoztam talán már a Ruby témával, így a végén megjelenő karaktert említeném még meg, aki egy meglepő(en új) szálat hoz be a történetbe, majd kiderül, mennyire sikerül jól felhasználniuk mindezt Kripkééknek. Ő pedig nem más, mint Castiel - állítása szerint - az Úr egyik angyala. A folytatás egy hét múlva következik az Are you there God? It's me... Dean Winchester című résszel. Mire elkészült ez a bejegyzés, a Sorozatjunkie is írt az Odaátról, érdemes elolvasni.

Zárásként pótolnám a lemaradásomat, már egy ideje elkészült Deana W. az első évad huszadik részének (A holtak vére) hogyvoltjával, melyet a már megszokott formában publikálnék itt. Vagyis a teljes itt olvasható, a részlet pedig itt: "(...) A vámpírok szerencsére nem követik támadóikat, minden bizonnyal bevárják az estét és majd akkor csapnak le rájuk. Hiszen hiába is bújnának el, ha egy vámpír egyszer megérzi valaki szagát, azt sose felejti el, és bárhol a nyomára bukkan. De addig is használjuk ki az időt: Dean a halottasházba megy, egyelőre nem tudjuk miért, Apa meg Sam pedig békülőshow-t adnak elő a hotelban. Kiderül, hogy Apa születésük óta minden hónapban 100 dollárt utalt a fiúknak egy-egy bankszámlára, amíg nem jött az a tetű démon. Szóval nem ilyen sorsot szánt Sammy-nek, de ha már így alakult, úgy gondolta, jobb lesz, ha felkészíti őket erre az életre. Amikor Sammy egyetemre ment, azért volt mérges, mert félt, hogy egyedül marad a kicsi fia, védtelenül. Meg utálta, hogy ennyire különböznek egymástól. Erre Sammy könnyek közt meséli, hogy mióta Jessica-t is felgyújtotta a démon, minden megváltozott, és most már nem is olyan különböző az apjától. Szerencsére mielőtt mónikasóra váltanánk, John bevallja, hogy a fiúknak gyűjtögetett pénzből lőszert vett, így végül aztán jót röhögünk. (...)"

1 megjegyzés: