2008. szeptember 19.

ASUS P535 PDA 128 MB rammal?

A mai nap Budapesten jártam. Önmagában e tény miatt még nem is írnám be a blogba, hiszen jópáran járunk - ki ritkábban, ki gyakrabban - Budapestre, mások pedig ott is élnek. Most azonban szeretném azt is leírni, hogy miért jártam Budapesten. A rendszeres - és régebb óta - olvasóim már bizonyára tudják, hogy van egy ASUS P535-ös PDA-m. Az élet vele többnyire szép és jó - főleg mióta a kezdeti probléma megoldódott -, így egyrészt már emiatt sem cserélném el másra, másrészt pedig a csere anyagi vonzatai miatt sem. A gépben gyárilag benne levő 64MB ram azért mégiscsak 64, ami egy teljesen tiszta telepítést követően kb. 30MB szabad memóriát eredményez. Mivel azonban nem nézegetni, szekrényben tartogatni vásárol a többség PDA-t, így a rátelepített programoknak köszönhetően ez még kevesebb, és egy esetleges IGO8 futtatása esetén minimálisra fogyhat.

Mi lehet a megoldás a problémára? Az egyik - mint fentebb elkezdtem már vázolni - egy új PDA vásárlása, mely már több (128MB) rammal rendelkezik. Lehetne, de költséges, és egyébként is szeretem ezt a PDA-t, minek kellene megválnom tőle. Bővítsük hát ennek a memóriáját! A(z általam is) rendszeresen olvasott ASUS P535-ös fórumon megjelent egy HTC-s fórum linkje, ahol megoldás kínálkozik a "problémára". Ez nem más, mint a csoportos memóriarendelés (költséghatékonysági szempontok miatt), majd egy kedves és szakértő szervíz (HTC Store) segítségével a memóriamodulok PDA-ba szereltetése.

Ez volt tehát, ami miatt most Budapestre utaztam, ugyanis a héten megérkeztek a memóriamodulok. A beszerelés kb. 2 órát vesz igénybe, ezalatt egyéb ügyeket intéztem szeretett (?) fővárosunkban. A visszakapott készülék adatait megnézve pedig észrevehetjük, hogy immár kb. háromszoros szabad memóriakapacitás áll rendelkezésünkre tiszta rendszer esetén.

Az igazsághoz annyi még hozzátartozik, hogy a készülékre ebben az esetben olyan romot kell feltenni, amely támogatja a 128 MB-t, ellenkező esetben ugyanis a rendszer továbbra is csak 64 MB-ot lát a 128-ból. Csak azért nem tudom ideírni, hogy egyértelműen ajánlom mindenkinek a cserét, mert egyfelől nem tudom, hogy lesz-e egyáltalán még több rendelés, másfelől azt eddig még nem jegyeztem meg, hogy - elvileg - ez a gyári garancia elvesztését jelenti azon készülékek esetében, melyek még rendelkeznek ilyennel. Mindazonáltal magára a munkára a HTC Store 1 év garanciát vállal, és számomra már így kb. fél nap után is meggyőző. Majd ha már lesz több tapasztalatom róla, igyekszem visszatérni a témára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése