2008. szeptember 16.

Beszámoló a nyaralásról - 2. rész

Az előző blogbejegyzésben többnyire "átvettük" a villaparkkal kapcsolatos legfontosabb dolgokat. Összességében szerintem bátran ajánlható a hely azoknak, akik Bükkfürdőre szeretnének menni nyaralni (és telelni?). A színvonalat az itt már belinkelt képek, illetve az ugyancsak belinkelt album további képei úgy gondolom kellő képpen illusztrálják. Az sem elhanyagolható tény, hogy közel van Ausztria, relatív közelinek nevezhető Szlovákia és Szlovénia is, igaz ezek inkább csak egész napos programokkal tervezve. Például Pozsony 2,5 óra, míg Bécs 2 óra, Graz is csak alig több, és ha szeretnék a nagyobb városoknál maradni, akkor mondjuk Maribor pedig Gráctól még további háromnegyed óra. De kisebb települések ennél közelebb is találhatók. (Térképszoftver adatai alapján)

Jut eszembe, találtam mégegy Birdlandos oldalt. Valamint az új tulajdonosról is találtam egy cikket. De ha valaki használja a keresőt (pl. google) akkor számos más hasznos és kevésbé hasznos dolgot megkereshet és meg is találhat. Tehát immár valóban szeretnék tovább lépni a szálláson, és ezúttal egy éttermet ajánlani azoknak, akik Bükkfürdőn (talán pont a Birdland Villaparkban) nyaralnának, és nem tudják - tapasztalatok hiányában -, hogy hova lenne érdemes beülniük ebédelni, avagy vacsorázni. Talán nem árulok el nagy titkot, amikor leírom a nevét.

Ez nem más, mint a Jaffa Étterem (egyesek szerint ez egyenlő a Jaffa Pub-bal, mások szerint nem, mindenesetre az a domain máshova visz). A hely maga jól néz ki, az étlap összeállítása is alkalmas arra, hogy mindenki találjon olyan ételt, amit szívesen elfogyaszt. Jól főznek, néhány egyedi megoldással is találkozhatunk, mint például a májgombócleves tálalásánál. Desszertek közül kihagyhatatlan a Jaffa kehely, erről korábban tettem is fel fényképet. A felszolgálás ugyancsak dícséretes, valóban egy olyan hellyel van dolgunk, ahol a vendég áll a középpontban. Nyári estéken mindehhez hozzájön az élőzene. A TyBlog egyértelműen és bátran ajánlja mindenkinek a helyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése