2008. augusztus 14.

Federer elbúcsúztatta athéni legyőzőjét

A múlt héten véget ért a Traveler - Az utolsó vakáció című sorozat az RTL Klub műsorán. A befejezés azonban számos kérdést nyitva hagyott, melyre egy interjúban válaszoltak a sorozat készítői. Egy lelkes rajongónak köszönhetően már magyarul is elérhető ez az interjú az alábbi linkre kattintva. Mi az a Negyedik Ág? Mi a helyzet a Festménnyel? Ki a Porter? Jack Freed meghalt? Nem tudod megállás nélkül üldözni a fickókat, ugye? Carlton Fog túlélte a szezon finálét? Mi történt Chambers-el és Marlow-val? Kim még mindig él? Mi Jay kapcsolata a Negyedik Ággal? Ki volt Will Traveler? Hogy végződik minden? Az interjúból ezekre a kérdésekre mindenki megkaphatja a választ. Aki inkább angolul olvasná el a válaszokat, erre érdemes klikkolnia.

A mai ilyen sorozatos bejegyzés lesz, ennek megfelelően haladjunk tovább a Gilmore Girls hogyvoltjával. Teljes terjedelme itt olvasható, a rövidke ajánló pedig itt: "(...) Az este elég csúnyán végződik, amikor a Gilmore házban próbálnak egy kicsit oldódni négyesben, már a Csapj oda játék is előkerül, de Luke és Dean már leginkább egymást ütnék a játék helyett, amikor Dean inkább kivonul. Utána sértődötten Rory is, és kiderül, hogy Luke azért viselkedett így, mert nem bízik meg Deanben, ő ugyanis pontosan tudja, mennyire határozatlan, végül is ő kaparta össze a saját legénybúcsúján, amikor magáról nem tudva Roryról makogott. Lorelai sem repes éppen az örömtől, hogy ezek ketten együtt vannak, de belátja, hogy beavatkozni nem sok értelme lenne. (...)"

A legjobbat pedig a végére tartogattam, hiszen értelemszerűen az Odaát hogyvolt sem maradhat ki egy ilyen bejegyzésből. Lássunk hát egy rövid ajánlót belőle: "(...) Meg és Sam egymás nyakába borulnak, Dean meg néz mint a luki nyúl. Főleg miután a szöszi leparasztozza, amiért az öcsikéjével csomagként bánik és ide-oda hurcolássza, ahelyett hogy hagyná élni az életét. A kínos jelenet után Dean megsértődik Sammy-re, amiért fikázta egy csaj előtt – de az persze még jobban zavarja, hogy a lány nem rá indult be :) – Sam meg próbál mentegetőzni, hogy az nem is úgy volt, épp összevesztek, amikor ezeket mondta, blabla. És ha Dean abbahagyná a duzzogást, akkor elmondaná, hogy totál furcsának tartja a lány felbukkanását épp ott, ahol ők egy szupernaturális gyilkosságban nyomoznak. Nem tudom mi ebben olyan rettenetesen gyanús, mindenesetre Sam Meg megfigyelésére indul, Dean-nek meg a szimbólum és a csaj adatai után kell kutatnia. (...)" Bővebben itt olvasható.

És végül szokás szerint tenisz: Az első helyen kiemelt svájci Roger Federer és a másodikként rangsorolt spanyol Rafael Nadal is magabiztosan lépett tovább a legjobb nyolc közé a pekingi olimpia tenisztornáján. Federer azt a cseh Tomas Berdychet győzte le, akitől négy éve, az athéni olimpián nagy meglepetésre kikapott.

A nyolcaddöntők eredményei:
férfi egyes:
Federer (svájci, 1.) - Berdych (cseh, 17.) 6:3, 7:6 (7-4)
Nadal (spanyol, 2.) - Andreev (orosz) 6:4, 6:2
Djokovic (szerb, 3.) - Youzhny (orosz, 13.) 7:6 (7-3), 6:3
Blake (amerikai, 8.) - Simon (francia, 10.) 6:4, 6:2
Gonzalez (chilei, 12.) - Rochus (belga) 6:0, 6:3
Mathieu (francia) - Kiefer (német, 15.) 6:3, 7:5
Melzer (osztrák) - Lu (tajvani) 6:2, 6:4

női egyes:
Jankovic (szerb, 2.) - Cibulkova (szlovák, 16.) 7:5, 6:1
S. Williams (amerikai, 4.) - Cornet (francia, 15.) 3:6, 6:3, 6:4
Dementieva (orosz, 5.) - Wozniacki (dán) 7:6 (7-3), 6:2
Safina (orosz, 6.) - Zheng (kínai) 6:4, 6:3
V. Williams (amerikai, 7.) - Azarenka (fehérorosz, 12.) 6:3, 6:2
Zvonarjova (orosz, 9.) - Schiavone (olasz) 7:6 (7-4), 6:4
Bammer (osztrák) - Safarova (cseh) 7:5, 6-4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése