2008. július 30.

Világsztárok futballoznak a gyermekekért

Szerda este 19:30-tól újra Magyar All Star-Pilótaválogatott jótékonysági labdarúgó-mérkőzést rendeznek az Üllői úti stadionban. Az idei gálameccs már a harmadik ilyen jellgű jótékonysági összecsapás Magyarországon.

A kedd délután tartott sajtótéjékoztatón Mario Di Natale, a Formula 1-es pilótaválogatott csapatának vezetője elmondta, ez a csapat még 1981-ben Riccardo Patrese kezdeményezésével alakult meg.

Azóta közel 170 országban lépett pályára, és e fellépések során összesen 15 millió euro körüli összeg folyt be jótékonysági célokra.

Az idei magyarországi mérkőzés kedvezményezettje a Tűzoltó utcai gyermekklinika lesz, és ahogy a korábbi gálákon megszokhattuk, ismét sok-sok világsztár lép majd pályára, sőt a kispadokon is igen neves személyiségeket köszönthetnek a nézők.

Formula 1-es körökben szerzett ismeretségei révén rengeteget segített a rendezvény szervezésben a szintén pályára lépő korábbi egyetlen magyar pilóta, Baumgartner Zsolt.

A pilótaválogatottban természetesen ott lesz a már visszavonult, korábbi hétszeres világbajnok német Michael Schumacher, s a meccsenként két és fél gólos átlaggal büszkélkedő Giancarlo Fisicella is játszik.

Az aktív pilóták közül szerephez jut még még többek között Nico Rosberg és Sebastian Fetter.

A versenyzők kispadjára azonban egy egészen más műfajból érkezik az edző. A világhírű tenor, Placido Domingo pécsi koncertje előtt, egyenesen a reptérről érkezik az Üllői útra, aki ha kiereszti hangját, instrukcióival még a közönséget is túlkiabálhatja.

Ami a magyar All Star csapatot illeti, a "cséká", a profi ökölvívó világbajnok Erdei Zsolt lesz, s jelentős erősítések érkeznek az együtteshez. Talán a legnagyobb név egy igazi "szakági" Európa-bajnok, a magyar vélogatott holland szövetségi kapitánya, Erwin Koeman, aki amellett, hogy játszik, a tanácsaival is ellátja a magyar csapatot.

Egy másik profi bunyós, Balzsay Károly is erősíti a magyar All Star csapatot, amelyből neves sportriporterek sem maradnak ki, így Knézy Jenő, Hajdú B. István és Faragó Richard mutathatják meg, nemcsak beszélni tudnak a futballról.

A szerdán 19:30-tól kezdődő jótékonysági találkozót a Duna Televízió élőben közvetíti.

A keretek:
Hungarian All Stars (szövetségi kapitány: Erwin Koeman): Erdei Zsolt (csapatkapitány), Balzsay Károly, Rudolf Péter, Eperjes Károly, Koltai Róbert, Sisa Tibor, Kiprich József, Csank János, ifj. Albert Flórián, Bobby Davison, Pölöskei Gábor, Knézy Jenő, Keller József, Szekeres Tamás, Farkasházy Tivadar, Dobrády Ákos, Hajdú B. István, Faragó Richard
Pilótaválogatott (szövetségi kapitány: Placido Domingo): Michael Schumacher (csapatkapitány), Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Nico Rosberg, Sebastien Vettel, Vitantonio Liuzzi, Riccardo Patrese, Ivan Capelli, Baumgartner Zsolt, Daniel Borimirov, Lipcsei Péter, Maro Engel, Matteo Munari

2 megjegyzés:

  1. Hello!
    Van egy apró meglepetésem Számodra a blogomban! :-)
    Kellemes napot!
    Exit
    http://exitfoto.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Üdv,

    köszönöm a díjat, igyekszem még a héten tovább adni.

    TyBoR

    VálaszTörlés