2008. július 22.

Stabil második

Rég nézegettünk látogatottsági statisztikákat, így most már épp itt az ideje ennek is. Mivel tegnap megemlítettem Fürstenfeldet és a Kodolányi János Főiskola Fürstenfeldi Intézetét is, így lessünk egy kicsit rá a honlapjuk látogatottságára. Sajnos a hivatkozó webhelyek közt jelentősen visszaesett a TyBlog, mióta kevesebb kapcsolódó anyag található a jobb hasábban, illetve itt, a bejegyzésekben sincs semmi érdemleges, amiről beszámolhatnék. Összességében azért még így is a második hely az egész évre vetített statisztikában a hivatkozó webhelyek között a TyBlog, és csak a házi (kjf.hu domaincím alól érkező) hivatkozások előzik meg. A harmadik helyezett Fürstenfeld város hivatalos honlapja. Azért még van mit behozniuk...

Elenyésző számban a Wikipédiáról is kapott találatot a suli honlapja, amiről eszembe jutott, hogy miért nem szánt eddig még senki sem időt egy szócikk létrehozására? Valójában én már gondoltam erre, de - bár lehet az én hibám - nem igazán találtam normális formában meg az anyagot a suli lapján, illetve ez eleve akkor lenne a legjobb, ha az iskolával közösen készülne el, hogy valóban pontos adatokat tartalmazhasson. Lehet kellene jeleznem a marketingigazgató felé?

Még mindig a Fürstenfeldi Intézet statisztikáinál maradva, érdemes átfutni a keresőszavakat. A "sablonos és egyértelmű" keresőkifejezések és a kapcsolódó számadatok az illetékesek számára elérhető, ezzel kár foglalkozni, fordítsuk figyelmünket az ennél érdekesebb kifejezések irányába. Elsőként egy olyan kifejezést említenék meg, ami például könnyen megválaszolható lenne, ha létezne a wikis szócikk: "kodolányi jános főiskola alapítás éve". A jelek szerint Einhorn Ágnes népszerű lehet, mert többen kerestek rá, és végül a KJFF lapján landoltak. (Miért is? Tudtommal nem szerepel a neve a lapon, bár nem kerestem rá...) Néhány további meglepő keresőkifejezés: "pressebericht ehrung schnapsbrenner", "r.a.b.b zenekar", "create it", "minőségirányítási rendszer oktatási anyag".

A TyBlog éves statisztikáit nézve nagy változás nem történt. Továbbra is kisajátították maguknak a dobogós helyeket a 2008-as horoszkópra vonatkozó kifejezések, és a lista lentebbi helyein is visszaköszönnek. Fürstenfeldre keresve ugyancsak sokan jutottak el a TyBlogra, valamint az ASUS P535-ös PDA tesztje is érdekes sokaknak. A Cirma (leánykori nevén A.Coline) Kft. is bekerült a TOP20 záró soraiba. Beata's Pub - számomra mindenképp meglepetés - ugyancsak a Top20-ba került.

Ha már belemerültünk a statisztikákba, akkor érdemes megemlíteni, hogy kiélezett küzdelem folyik a FF és IE tábor között, legalábbis a TyBlog látogatóira vetítve mindenképp. Eddig ebben az évben a látogatók 48,3%-a Explorert, 46,6%-a Firefoxot használt. A harmadik helyezett Opera valamivel 5% fölötti eredményt ért el, a többiek pedig még 1%-os sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése