2008. június 4.

Osztrák bajnok a Fürstenfeld Panthers

Az elmúlt időszakban elmaradtak a kosárlabdával összefüggő hírek, pedig igazi szenzáció történt: A Fürstenfeld Panthers idén először vihette haza az osztrák bajnoki serleget. Mindösszesen egyetlen ponton múlott a győzelem a már ötödször döntőt játszó Oberwart Gunners ellen. Egy kapcsolódó video Thomas Niederer-től itt nézhető meg, a Mamamia-ban rendezett party képei pedig itt. A győzelemhet pedig nagy-nagy gratula!

Mindenki, aki látott már amerikai filmben diplomázó diákokat, tudja, a ceremónia után a fiatalok összegyűlnek egyetemük előtt, és a magasba dobják különös, szögletes tetejű fejfedőiket. A százéves tradíciónak most vége szakadhat – több brit egyetem azt kéri a diákoktól, ne dobják fel kalapjaikat, mivel az balesetveszélyes. A angliai Ruskin Egyetem megtiltotta diákjainak, hogy folytassák a százéves hagyományt, és a levegőbe hajítsák kalapjaikat a diplomaosztó után. Az intézmény képviselői szerint a tett balesetveszélyes, hiszen a fejfedő hegyes sarka bárkit megsebesíthet, ráadásul a kalapoknak is árt a dobálás. Az új szabályt azért vezették be,mert pár éve az egyik hallgatót úgy megsebesítette a zuhanó kalap, hogy össze kellett varrni a sebét. Ezen kívül más, hasonló incidensről az egyetem képviselő nem tudnak, ennek az esetnek pedig nem voltak jogi következményei. További részletek az Origo oldalán.

A Firefoxot népszerűsítő Spread Firefox mozgalom hirdette meg a "letöltés napját", melyen - terveik szerint - bekerülhet a böngésző a Guinness Rekordok könyvébe. A mozgalom tagjai bíznak abban, hogy a Firefox 3-as verziója megjelenésének napján - várhatóan június első felében - annyian töltik majd le az új programot, hogy bekerülhetnek vele a rekordok könyvébe. A világrekord-kísérlet weboldalán egyébként jelezni is lehet, ha valaki vállalja, hogy aznap letölti a böngésző új kiadását. Eddig világszerte félmillióan tettek erre igéretet, hazánkból pedig cirka ötezren. Részelet az Origo-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése