2008. június 8.

Megbüntették Hamiltont és Rosberget

Kettős BMW sikerrel zárult az idei Kanadai Nagydíj. A lengyel Robert Kubica megszerezte élete első futamgyőzelmét, második helyen csapattársa, a német Nick Heidfeld ért célba. Harmadik helyen a skót David Coulthardot intették le. A további pontszerzők: Timo Glock, Felipe Massa, Jarno Trulli, Rubens Barrichello és Sebastian Vettel. A meglepő pontszerző-listának az oka a biztonsági autós szakasz alatti boxutcai balesetben keresendő. Az első öt autó egyszerre ment ki tankolni Lewis Hamilton vezetésével. A boxutca kijáratához már Kubica - Raikkönen páros érkezett meg elsőként, akik a piros lámpánál megálltak. Lewis Hamilton azonban későn fékezett, így hátulról nekiment Raikkönen autójának, ami következtében mindketten kiestek. Ugyanekkor Rosberg is nekiment hátulról Hamilton autójának, neki azonban csak az első szárnya sérült meg. Baleset okozásáért mindkét versenyzőt megbüntették, így a következő versenyt, azaz a Francia Nagydíjat az angol Lewis Hamilton és a német Nico Rosberg is csak tíz rajthellyel hátrébbról kezdheti meg.
Rafael Nadal a meccs nagy részében tökéletes teniszt bemutatva verte meg a világelső Roger Federert a Roland Garros döntőjében vasárnap. Federer kollekciójából a francia bajnokság továbbra is hiányzik. Teniszünnep helyett csak egy punnyadt vasárnap délután - így érezhettek a semleges szurkolók és persze a Federer-fanok még mielőtt véget ért volna a Nadallal vívott döntő. Önmaga legjobbját sem hozta a svájci, Nadal viszont salakon elérte a tökéletességet - aminek a mallorcai rajongói mellett a nagy sportteljesítmények hívei örülhettek. Federer szemei előtt az utolsó szettben már az élénkzöld angol gyep lebegett, Nadal elnézést kért tőle, mert megverte. További részletek az Origo oldalain.

1 megjegyzés:

  1. Sajnos a FOM azóta töröltette a videót :( Mint ahogy addigra is már többet, mire ezt megtaláltam, hogy beillesszem...

    TyBoR

    VálaszTörlés