2008. június 7.

Bemutatkozott a ZISREG

Ismételten vendégségben jártam, ezúttal a Zentrum für interregionale und transnationale Strategien által szervezett "Gemeinsam zu Ihrem Gewinn" rendezvényen. A program fő célja a ZISREG stratégiai összefogás, illetve annak tagjainak bemutatása a meghívott, illetve előzetesen regisztrált vállalatok vezetőinek számára. A vállalatokon felül jelen volt az eseményen Werner Gutzwar, Fürstenfeld város polgármestere, valamint Franz Majcen tartományi képviselő.

A ZISREG – interregionale & transnationale Strategien 2007. januárjában alakult Fürstenfeld városában Mag. Dr. Melitta Becker és Erich Feiertag vezetésével. A taglistát végignézve olyan cégekkel találkozhatunk, mint a Domweber Baugesellschaft m.b.H., Fandl-Hendl Grill GmbH, FSSF Technotrade Computer GmbH, Glas Geiger GmbH, Meister Möbel Unger GmbH & Co KG, avagy a Druckhaus Scharmer GmbH. Tehát alapvetően négy fő csoportba sorolhatók be a vállalatok: turizmus-vendéglátás, üzleti stílus, építészet-design, média és kommunikáció.

A péntek esti rendezvény keretében egy egyedi stílusú prezentáció keretében mutatkozhattak be ezek a vállalatok a nagyközönség számára. A regisztrációra 19.00 és 19.30 között nyílt lehetőség a schillerplatzi épület bejárata előtt felállított standon. A ZISREG tagjai is itt vehették át a személyre szóló kitűzőjüket, melyen szerepelt a nevük, illetve az általuk képviselt vállalkozás neve. A résztvevők többsége az épület előtt beszélgetve várta, hogy elérkezzen a fél nyolcas időpont, amikor is kezdetét veszi az este azon része, amiért voltaképp mindenki ott volt.

Mint az előbb már említettem, egy egyedi prezentáció keretén belül mutatkoztak be a ZISREG tagjai. Mit értek ezalatt? A vendégek az iskolaépület első és második szintje közti lépcsőn álltak sorba, a ZISREG-tagok pedig az első emelet egyik oldalán, a moderátor pedig középen. Az éppen bemutatott vállalkozás képviselője odalépett középre, a moderátor mellé. A bemutatás közben, amikor a vállalat által megfogalmazott mottóhoz értek, akkor az illetőről készült, vászonra nyagméretben előhívott képet beállították mögé. (Dr. Melitta Becker képe példaként látható itt bal oldalt beillesztve) A prezentáció tehát látványos volt, mely végén a ZISREG-tagokon kívül beszédet mondott Werner Gutzwar, Fürstenfeld város polgármestere, illetve egy másik polgármester is, akinek sajnos nem hallottam tisztán a nevét, valamint Franz Majcen, tartományi képviselő. Utóbbi már megismert, hiszen a Kodolányi János Főiskola Fürstenfeldi Regionális Oktatási Központ nyílt napjain is találkoztunk már egymással.

A prezentációt követően étellel, illetve itallal várták a szervezők a résztvevőket, melyet az ugyancsak ZISREG-tag Fandl-Hendl segítségével szolgálták fel a vendégeknek. Emellett kötetlenül beszélgethettek egymással az üzleti élet meghívott képviselői, valamint a már előbb megemlített szereplői a politikai életnek. Ezzel véget is ért az este, melynek köszönhetően immár bevonult a (helyi) köztudatba, hogy életrekelt és útjára indult egy új összefogás a régió vállalkozói között. Ez a ZISREG.

2 megjegyzés:

  1. Grüß Gott!

    A prezentáció biztosan nagyon jól sikerült, bár személyesen nem lehettem jelen, de a nagy vászonra nyomtatott képeket volt módom még korábban személyesen látni és igen, nagyon jók lettek. Mindenkinek ott volt a foglalkozására és vállalkozására jellemző tárgy. Nagyon ötletes megoldásnak tartom.
    Remélem mihamarabb ismét eltölthetek pár napot a csodás Fürstenfeldben.

    Tschüß!
    Ferenc

    VálaszTörlés
  2. Hello,

    valóban jól sikerült a prezentáció, bár egy apró megjegyzésem azért akadna hozzá: a bemutatkozás végén szerepelt a mottó, ekkor hozták be az adott személyhez kapcsolódó képet, akik azonban többnyire ekkor már elmentek vissza oldalra - vagyis voltaképp így mindenkit az előtte levőnek a képével fotóztak le a bemutatkozás alatt

    Üdv,
    TyBoR

    VálaszTörlés