2008. június 20.

Firefox: 8 millió letöltés

Több mint nyolcmillió felhasználó töltötte le a legújabb Firefox-ot csak az első napon. A letöltések száma azóta már a tizenkétmilliót is átlépte. A Mozilla célja a "Letöltés napja" akcióval az volt, hogy bekerüljenek a Guiness rekordok könyvébe, mint az „egy nap alatt legtöbb alkalommal letöltött szoftver". A rekordokat hitelesítő hatóság most megvizsgálja a rekordkísérletet, és néhány napon belül meghozza döntését arról, hogy sikerült-e a Firefoxnak világcsúcsot felállítani.

A Firefox 3 egyórás csúszással debütált, mert az akció kezdete előtt 15 perccel annyira túlterheltté vált a program szervere, hogy a honlap egy ideig egyáltalán nem vagy csak nagyon lassan volt elérhető. Később javult a helyzet, és a felhasználók a kezdeti fennakadás után gond nélkül tudták letölteni a programot: az első órákban percenként átlagosan 14 000-szer.

A 2006-ban megjelent második verziót, a Firefox 2-t egy nap alatt még csak 1,6 millióan töltötték le, a haramdik verzió viszont már az első öt órában elérte ezt a számot.

A szabadon használható, terjeszthető és továbbfejleszthető Firefox a webböngészők piacán jelenleg a második helyen áll a Windows Internet Explorer mögött. A Firefox harmadik verziója olyan újításokat tartalmaz, mint például a címkezelési megoldás, amelynek révén a program megjegyzi a korábban látogatott oldalak címét, és megakadályozza a belépést olyan honlapokra, amelyeken vírusokat lehet összeszedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése