2008. június 2.

Barack Obama az európaiak kedvence

Friss Odaát hogyvolt, ezúttal az első évad nyolcadik részéhez, mely a Rovarinvázió címet viseli: "(...) A talált leletekkel Sam és Dean a közeli egyetemre mennek, és közben megfogalmazzák a megválaszolandó kérdéseket: vajon a jelöletlen sírba temetett névtelen hullák szelleme kísért itt, valami elintézetlen ügy miatt? De miért pont bogarakkal állnak bosszút? És miért épp most? Az ügyön kívül tovább boncolgatják a családi vitát is: Sammy nem tudja magát túltenni azon, hogy Apának soha semmi nem volt elég jó vele kapcsolatban. Szerinte csalódást okozott az öregnek azzal, hogy az egyetemet választotta szellemirtás helyett. Nem volt rá büszke, mikor kitűnőre végzett, sőt, kidobta a házból. Dean szerint azért Sam sem válogatta meg a szavait azon a végzetes vitán, és felvilágosítja az önsajnálatban senyvedő hülyegyereket, hogy Apa sosem volt csalódott miatta. Csak féltette, hogy ha egyedül lesz, akkor nem vigyázhat rá. Ezért sokszor elment utána Stanfordba is, hogy rajta tarthassa vigyázó szemét Sammy-n. Na öcsi, most aztán szégyellheted magad. (...)" Teljes terjedelmében itt olvasható.

Emellett elkészült az újabb Szívek szállodája hogyvolt is a harmadik évad 13-17. részeihez: "(...) A meccsen kiderül pár érdekes dolog. Először is az, hogy Kirk kb. annyira profi a sportkommentátori szerepben, mint Luna Lovegood, másodszor az, hogy Dean beszerzett egy kis szöszit, harmadszor pedig az, hogy Dave rohadtul nem viseli olyan jól ezt az álbarát-álrandi dolgot, mint ahogy mutatatta. A himnuszéneklés első szünetében vesz egy nagy levegőt, és gátfutókat megszégyenítő ügyességgel egyenesen a hokimeccsre rohan, ahol két lihegés között éppen csak köszönni van ideje, de azt azért látja, hogy Lane miatt nem kell aggódnia. A meccs végére pedig befut Jess, méghozzá két koncertjeggyel, tehát ezért nem ért rá korábban foglalkozni Roryval, mert sorban állt a jegyekért. És ennek hatására Rory visszanyeli azt a sok kedvességet, amiket kb. másfél napja fogalmaz magában Jess szociális alkalmatlanságáról, és jó képet vág a koncerthez. (...)" Bővebben itt.

A Narancsvidék hogyvoltok terén is van immár némi lemaradásom. Utoljára a 6. rész, amit belinkeltem. Azóta elkészült a 1x07, 1x08 és 1x09 részekhez tartozó is. A megmentés című részből egy rövid ajánló: "(...) Sandy az új melóhelyen megkapja az első letolást Racheltől, mert dolgozott: bíróság elé akarja vinni az ügyeket, pedig inkább ki kéne egyezni mindenkivel, mert úgy darabszámra több ügyet tud kipipálni naponta, és csak ez számít. Summer és Seth csak úgy bemegy a tesztírásra és kirángatja Ryant, hogy segítsen Marissán. Az igazgatónő nem túl boldog, és azt mondja Ryannek, ha most félbehagyja a tesztet, akkor vissza se jöjjön. Ryan udvariasan elnézést kér, amiért rabolta az idejét, aztán kiviharzik. Zúzzunk! (...)"

A brit Daily Telegraph felméréséből kiderül: az európai kontinens öt nagyhatalma Barack Obamát látná legszívesebben amerikai elnöknek. A Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Oroszországban megkérdezett emberek 52 százaléka szavazna a színes bőrű szenátorra. A kutatás emellett bizonyítja azt is, amit már eddig is sejtettünk: minden országban nagy az ellenérzés az amerikai politikával kapcsolatban. Az oroszok 56 százaléka például úgy véli: az Egyesült Államok a világ gonosz ereje - igaz, a britek 33 százaléka Amerikát jó hatalomnak tartja. További részletek az inforadio.hu weboldalon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése