2008. május 11.

A tanulmányút időjárása

A svájci út sikerét nagyban befolyásoló tényezőként kell az időjárásra tekinteni. Ennek megfelelően a TyBlog utánajárt, milyen idő várható - a jelenlegi előrejelzések alapján - az adott városokban otttartózkodásunk idején. Május 13-án érkezünk meg Aarauba, ahonnan május 17-én indulunk tovább.

Keddre némi felhőt ígérnek a meteorológusok Aarau fölé, ugyanakkor kellemes lesz az idő, akár 23 fokra is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Szerdán hasonló idő várható, csütörtökre azonban megérkezik az eső, a hőmérsékletben ugyanakkor ez nem eredményez számottevő változást. Pénteken a csütörtökihez hasonló időre kell számítani, míg szombatra tovább áll az eső, és változóan felhős égbolt mellett 25 fokra kell számítani.

Szombaton indulunk tovább Davos-ba. Itt valamivel hidegebb időre, mindösszesen 18 fokra kell felkészülni, az égbolt itt is változóan felhős lesz. A hét folyamán lesznek kirándulásaink más városokba. Ezúttal most induljunk el kronológiailag visszafelé haladva. Szombaton Zürichben 23 fok lesz, és az ég többnyire derűs lesz, Chur még ennél is melegebbel, 27 fokkal vár bennünket.

Péntekre Bern városába felhős égboltot jósol a meteorológia, a hőmérséklet 23 fok körül alakul, Fribourgban hasonló idő várható. Csütörtökön Baselben eső, vihar várható, délelőtt 8, délután 20 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála a jelenlegi előrejelzések alapján.

Már csak a hétfő esti szállásunknak helyet biztosító Salzburg időjárásával vagyok adós, ami a jövő hét időjárási előrejelzését illeti a programpontokhoz kapcsolódóan. Holnap napos idő várható a városban, 20 fok körüli hőmérséklettel, mely kellemes idő megmarad keddre is.

Az előrejelzés a wetter.at, a wetter.ch és a wetteronline.de honlapok előrejelzései alapján készültek. Természetesen minél távolabbi időpontról beszélünk, annál nagyobb a bizonytalanság, vagyis az itt leírtakat senki se vegye 100%-ra biztosnak, a jelenlegi várakozásokat tükrözik. Tervezési alapnak ugyanakkor - úgy gondolom - megteszi.

Senki se feledje, holnap 8.30-kor indulás a KJF YBL épület elől (Székesfehérvár, Szabadságharcos 55.), az útközben felszállók pedig már úgyis leegyeztették, hogy hol vesszük fel őket. (Haha, vagy ott hagyjuk őket, majd ezt még holnap eldöntjük)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése