2008. május 26.

Szakdolgozat: A kutatás eredménye (3. rész)

A két napja megkezdett sorozat ma a Rádió Antrittot és az Alisca Rádiót összehasonlító kérdések eredményeivel folytatódik. Meghatározott szempontok szerint kellett a válaszadóknak értékelniük a két rádióadót, ahol a teljesen egyetértek állítás felelt meg az iskolai osztályzatban mért jelessel, az egyáltalán nem értek egyet pedig az elégtelennel.
Eszerint a Rádió Antritt 3,63-as, míg az Alisca Rádió 3,54-es átlagot ért el. Figyelembe véve, hogy a Rádió Antrittra a két legmagasabb osztályzatra konvertált kategóriában több szavazat érkezett, mint konkurensére, így az előzetes várakozásoknak megfelelően kijelenthető: A Rádió Antritt jelentősebb közéleti szerepet tölt be a helyi közéletben, mint az Alisca Rádió.
Ha csak a szekszárdi válaszadók eredményeit nézzük annál a kérdésnél, ahol értékelni kellett a két rádióadó helyi közéletben betöltött szerepét, akkor hasonló eredményt kapunk, vagyis Rádió Antritt fölényt. A 3,5 feletti átlagokból következtethető, hogy mindkét rádió aktív szereplője a helyi közéletnek Szekszárdon, valamint a környéken.
Az előző kérdéshez kapcsolódóan kíváncsi voltam arra, hogy honnan szerzik be a hallgatók a helyi információkat. Mivel a többség itt is azt állította, hogy egyértelműen, avagy többnyire a Rádió Antrittból tájékozódik e téren, így nem meglepő a 2,84-es átlag szemben az Alisca 2,79-es értékével. Eszerint itt is kihirdethető győztesnek az Antritt.
A szekszárdi hallgatókra szűkített számadatok megerősítik a Rádió Antritt sikerét, vagyis egyértelműen inkább innen tájékozódnak a helyi történésekről a szekszárdiak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése