2008. május 27.

Szakdolgozat: A kutatás eredménye (4. rész)

Remélem még senki sem unja a kérdőív eredményének a publikálását, ugyanis még mára is ezt terveztem. Ezúttal elsőként a két rádiónak a hallgatókkal történő kapcsolattartását, illetve annak megítéléséről alkotott véleményt ismerhetjük meg.
A rádióhallgatók hétköznapjainak részeivé válik az a rádióállomás, amelyet rendszeresen hallgat. Nem elhanyagolható szempont tehát a rádió és hallgatói közti kapcsolat vizsgálata. Hosszú távon ugyanis – úgy gondolom –, nem lehet sikeres egy olyan rádió, mely nem tart megfelelő kapcsolatot hallhatóival. A válaszokból, és az ismételten közel négyes átlagból kitűnik, hogy ezt a rádióhallgatók és a rádiók is tudják. Ennek megfelelően igyekeznek is jó kapcsolatot fenntartani hallgatóikkal. Ez a törekvés a Rádió Antritt és az Alisca Rádió részéről szinte azonos, szignifikánsan nem tér el egymástól.
A szekszárdi hallgatók közt mért eredmények segítenek eldönteni a kérdést. Ugyan az átlag hasonló, de az Alisca Rádiónál hét százalékpontnyival többen nem válaszoltak, így az értékelhető eredmények közt mért fölény miatt a Rádió Antritt tekinthető sikeresebbnek ebben az összehasonlítási szempontban. Ettől függetlenül – véleményem szerint – mindkét rádióadó büszke lehet a kutatásomban elért eredményére ebben a kategóriában.
A mai nap második vizsgált kategóriája a hírek aktualitása. Ebben a kategóriában a térség, illetve a szekszárdi hallgatók körében is egyaránt jól látható a Rádió Antritt előnye az Alisca Rádióhoz képest. Emellett ismételten relatív nagy a különbség az Aliscánál a kérdésre nem válaszoló hallgatóknál az Antritt hasonló értékéhez viszonyítva.
Érdemes összehasonlítani az itt kapott válaszokat, illetve eredményeket azzal a kérdéssel, hogy melyik rádióadóból szerzik be a hallgatók a helyi információkat. Az Antritt tehát nem csak a két rádióadó viszonylatában az elsődleges helyi információforrás, de hírei aktuálisabbak a hallgatók szerint a konkurenciánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése