2008. május 2.

Kész a terasz

Túl vagyunk a projekthéten, amivel kapcsolatban azonban úgy gondolom egy lényegi kérdést mindenki elfelejtett feltenni. Mire, mikor és miként kapunk ezzel kapcsolatban érdemjegyet. Így most jobb megoldás nem lévén lessük a Neptunt, hogy megjelenjen a jegy. Erről jut eszembe, hogy egy korábbi felvetésem végre valósággá vált. Vagyis immár nem kell kikérni az indexeket, rohangálni a tanárokhoz beiratni a jegyet, majd végül leadni az indexet, hanem a beragasztott tantárgyak mellé beragasszák ezentúl az érdemjegyeket is. Részletekért mindenki keresse meg a Neptun üzit, amit mostanság már e-mailben is megkapunk - én legalábbis megkapom őket.

Moszkva a legtöbb újgazdagot felvonultató nagyváros, így ennek megfelelően a pazarlás egyik melegágya is. Nemrégiben Moszkvát választotta a Forbes magazin a leggazdagabbak városának. A rezidens várost, nem pedig az állampolgárságot alapul vevő felmérés szerint ugyanis 74 olyan ember él, akinek vagyona eléri az 1 milliárd dollárt (160 milliárd forintot), ami már csak azért is figyelemre méltó, mert az utóbbi években az orosz milliárdosok közül sokan tették át székhelyüket Londonba. A gazdag városlakók - akiknek vagyona átlagosan csaknem 6 milliárd dollárra tehető - persze magas igényekkel is rendelkeznek, amihez nemrégiben már a taxiipar is alkalmazkodott. Az alkalmankénti díjszabást a moszkvai elit tagjainak pénztárcájához alakították ki, a Porsche Cayenne esetében 2900 rubel, azaz 20 ezer forint, míg egy Maybach-fuvar 7500 rubelbe, vagyis 51 ezer forintba kerül. További részletek a Deluxe.hu oldalon. További képek pedig itt, itt, itt és itt.

Ma este a FürstenBräu-ban vacsoráztam, és örömmel konstatáltam, hogy elkészült a - honlapjuk szerint - "sehr komfortable, wunderbar beschattete Terasse". Sajnos erről még nincs fényképem - ahogy a hivatalos honlapjuknak sem -, így addig egy másik, ugyancsak a FürstenBräu-ban készült fényképet vagyok kénytelen illusztrációként használni. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy jó lett, nekem tetszik ez az új teraszuk. Felveti azonban a kérdést, hogy a mozgássérült feljáróra (és a FürstenBräu autó helyére) épült a terasz, vagyis ezentúl hogyan jutnak be az étterembe a mozgásukban korlátozott emberek? (Lehetséges válasz: a hátsó parkoló felől nincs lépcső, ugyanakkor ez kerülő számukra, másfelől még nem láttam olyan vendéget az étteremben, akinek szüksége lett volna erre a feljáróra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése