2008. április 1.

Zentrum für interkulturelle Studien

És igen.... végre lehull a lepel a pénteki meglepetés-találkozóról. A helyszín nem más, mint a FürstenBräu. Ez mondjuk annyira nem meglepő, hiszen ha Fürstenfeldben vagyok, akkor péntek esténként rendre ott vacsorázok. És rendre nem tart velem senki sem. Szóval, Dr. Melitta Becker volt az, akivel találkoztam. Igen, aki anno a Kodolányi János Főiskola tanára volt, illetve egy ideig a Fürstenfeldi Intézetet is vezette. Ezúttal az új projektjének, a Zentrum für interkulturelle Studien vendégei számára foglalt le egy asztalt (na jó, kettőt) a népszerű étteremben.

A korábbi ismertségre való tekintettel meginvitált az asztalukhoz, és mivel egy ilyen meghívást - szerintem - nem illik visszautasítani, így átültem a ZIS-FF asztalához. Ha pontosak az emlékeim, akkor egy globalizációval kapcsolatos konferencia résztvevői voltak a vendégek - de a konferencia tartalmát azért most nem mondanám biztosra. Volt köztük egy svájci vendég is, akinek meg lett említve, hogy a KJF rendre szervez tanulmányutat Svájcba, ennek megfelelően ebben az évben is. Sajnos - mivel nem tudtam a rendezvényről -, így már vacsoráztam, mire meginvitáltak, pedig két jó összeállítású menüből is lehetett volna választani. Végül Frau Czerny beleegyezése mellett a deszertből ettől függetlenül is kaphattam, és - ha minden igaz - ez még Frau Becker számláját sem növelte.

Még pár szót ejtenék a ZIS-FF-ről, hiszen voltaképp egy volt KJF(F)-es munkatárs kezdeményezéséről van szó, így szerintem alkalomadtán igazán illik beszámolni a vele történtekről. Tehát: Elindult a ZIS-REG honlap, mely ide kattintva tekinthető meg. Továbbá van blogjuk is - no azért nem TyBlog színvonal, ezt szeretném leszögezni -, mely erre klikkolva érhető el. Igen, ők is a Blogger-en vannak. Pár napja pedig még Fürstenfeld város honlapján is jelent meg egy hír a Zentrum für interkulturelle Studien-hez kapcsolódóan, ami a legegyszerűbben ide kattintva érhető el. Természetesen az intézettel kapcsolatos minden link német nyelvű honlapra vezet.

Itt a legfrissebb Odaát hogyvolt. Aki nem látta a péntek esti részt az RTL Klub műsorán, avagy csak szívesen elolvasná a második évad utolsó részének a tartalmát, annak ide érdemes kattintania. Egy kis kedvcsináló: "Dean meg kezd becsavarodni, halott öccsével nosztalgiázik a régi időkről és persze magát okolja Sam haláláért, mert nem vigyázott rá eléggé, pedig ez volt az ő munkája. Úgy érzi valamit tennie kell, ez így nem maradhat. Fogja magát és A Kocsit, úgy vezet mint akinek már minden mindegy, mi meg rosszat sejtünk úticélját illetőleg. Balsejtelmünk rövid kocsikázás után beigazolódik: Dean egy útkereszteződéshez hajtott. A laikusnak persze ez nem mond semmit, mi viszont tudjuk, itt köttetnek a szerződések. Naná hogy az ördöggel. Dean már veszi is elő dobozkáját, benne néhány személyes tárgy és a fényképe, elássa a kereszteződés közepén, így hamarosan érkezik is a Szerződéskötő Démon."

A tegnapi blogbejegyzésben már szóba került az Odaát színészeinek sikere a JunkieAwards-on. Egy apró érdekesség felett azonban átsiklottam, amit most gyorsan be szeretnék pótolni. Azt ugye már tudjuk, hogy Jared Padalecki holtversenyben a harmadik, Jensen Ackles pedig elsöprő fölénnyel az első lett eyecandy kategóriában. Viszont: Jared Padalecki a legfiatalabb a TOP10-es listáról (sőt, a TOP20-ból is), akit jelöltek erre a címre a SorozatJunkie olvasói. Jared Tristan Padalecki ugyanis 1982. július 19-én született San Antonio-ban (Texas, USA). Végezetül azt se felejtsük el megjegyezni, hogy a Supernatural című sorozaton kívül egyedül a House MD képviselteti magát két színésszel is, azonban csak a tizedik (Jesse Spencer) és az ötödik (Hugh Laurie) helyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése