2008. április 21.

Negyvenegy óra egy lift fogságában

Változatos a főiskolások élete. Eddig írtam a szakdolgozatomat, most pedig kezdődhet a házidolgozatok megírása. Pedig én csak egy szakdolgozatot írtam ebben a szemeszterben. Két teljes értékűt egyébként - szerintem - lehetetlenség is lenne egyetlen félév alatt megírni. Ez is csak nem sokkal a határidő előtt lett kész olyan formában, amihez szívesen írom oda a saját nevemet is. Anélkül pedig értelmetlenség lenne dolgozni. Pedig dolgozhatok még, hiszen a következő félévben írom németből a szakdolgozatom. És ha szerencsém van, akkor már "csak" ennyi feladatom lesz, minden mást sikeresen pótlok. Bár ebből két dologtól tartok. Az egyik az irodalom szigorlat, a másik a lexikológia. Igazából jelen pillanatban egyikről sem tudom miként lesz meg, talán várok még egy kicsit, hátha történik valami csoda. Hiszen a remény hal meg utoljára...

Addig pedig ajánlom mindenki figyelmébe a TyBlog Fotóalbumot, ahol megnézhető (ha nem baj nem linkelném most egyenként őket) a 2003-as és 2005-ös Automobil kiállításon, a Luxusautó 2006 kiállítások, a Kaposújlak 2005 találkozón készült képek, illetve régebbi autónkról, a Chevrolet Lacettiről is került fel pár kép. (Hirtelen csak a Sedan, amiről találtam, a Station Wagon képei eltűntek, felszívódtak, vagy hasonló, ha mégis előkerülnek, akkor ezzel még mindenképp bővítem ezt a galériát) Ezen kívül rendszeresen érdemes a régebben felkerült galériáimat is megnézni, mert azok is folyamatosa frissülnek új képekkel, ha találok valami odaillő képet.

Igen csekély az esélye annak, hogy értelmes lényeket találunk a Földhöz hasonló bolygókon. A legújabb számítások szerint annak a valószínűsége, hogy nem vagyunk egyedül, mindössze 0,01 százalék. Andrew Watson professzor szerint, mivel a Földön is igen későn jelent meg az értelmes élet, ez igen ritka jelenség lehet. A bolygónk több mint négymilliárd éves, az értelmes élet ehhez képest éppen csak most jelent meg - miközben a Föld még legföljebb egymilliárd évig létezhet, mielőtt a Nap el nem pusztítja. A cikk teljes terjedelmében az inforadio.hu oldalon tekinthető meg.

Tőle szokatlan negatív kampányba kezdett Barack Obama riválisával, Hillary Clintonnal szemben a keddi pennsylvaniai előválasztás előtt. Ebben a fordulóban Clinton az esélyesebb, de csökkent az előnye az utóbbi hetekben. Ha Obamának sikerül megszorongatnia, akkor nőhet a nyomás az egykori first ladyn, hogy adja fel a versenyt. Változtatott korábbi stílusán Barack Obama két nappal a pennsylvaniai előválasztás előtt - állapította meg egyszerre a The New York Times és a The Washington Post is. A demokrata elnökjelöltség megszerzéséért küzdő politikus mindkét lap szerint bekeményített riválisával, Hillary Clintonnal szemben. További részletek az origo oldalán olvashatók.

Egy férfi 41 órás liftrabságáról 9 éve készült videofelvétel, amelyet most tettek fel az internetre, rövid idő alatt hatalmas netkarriert futott be. Nicholas White csupán egy rövid cigarettaszünetre akart leugrani azon a péntek délelőttön, mikor 1999. október 15-én a New York-i McGraw-Hill épület felvonójában rekedt. A részletek elolvashatók az Index oldalain. A kapcsolódó videó pedig megtekinthető itt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése