2008. április 27.

Kettős Ferrari siker

Haladgat mindenki a projekttel, mint ez a mai megbeszélésen kiderült. Kell is, hiszen hamarosan itt lesz szerda, amikor elő kell adni a Kodolányi János Főiskola Fürstenfeldi Regionális Oktatási Központ nyílt napjának keretein belül a munkáinkat. Hamarosan - várhatóan a holnapi nap folyamán - részletesebb információk is felkerülnek az intézet hivatalos honlapjára a nyílt nappal kapcsolatban, valamint a TyBlog is pár gondolatot ír róla, valamint az exkluzív beszámolóért ugyancsak a TyBlog oldalát érdemes felkeresni.

A címvédő spanyol Rafael Nadal két játszmában legyőzte a világelső Roger Federert a 2,27 millió euró összdíjazású monte-carlói férfi tenisztorna döntőjében. A bázeli klasszis a második szettben már 4:0-ra vezetett, ám Nadal kiegyenlített, majd az első meccslabdáját kihasználva, sorozatban negyedszer nyerte meg a minihercegségben rendezett viadalt. Federer és Nadal 15-ször találkozott egymással, a párharcban a mallorcai már 9-6-ra vezet. A monacói salakpályás viadal a Mestersorozat harmadik állomása volt. A döntő eredménye: Nadal (spanyol, 2.) - Federer (svájci, 1.) 7:5, 7:5

Az összetett pontversenyben élen álló, címvédő Kimi Räikkönen nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei negyedik futamát, a barcelonai Spanyol Nagydíjat. A finn pilóta mögött csapattársa, a brazil Felipe Massa lett a második, míg a brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a harmadik. Räikkönen - aki idei második, pályafutása 17. futamgyőzelmét szerezte meg (rajt-cél győzelmet aratva), ezzel már kilenc ponttal vezet Hamilton előtt a vb-pontversenyben. A versenyt kisebb balesetek szakították meg, többször be kellett küldeni a pályára a biztonsági autót is. A legsúlyosabb balesete a McLaren finn pilótájának, Heikki Kovalainennek volt, aki egy egyenes szakasz után defektet kapott, és szinte teljes sebességgel vágódott a gumifalba. A finn pilótát kivizsgálás céljából kórházba szállították, az előzetes hírek szerint esetleg enyhe agyrázkódást szenvedett, de nem tört el semmije, jól van. A baleset pontos okát egyelőre nem tudni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése