2008. április 24.

Federer jutott tovább Monte-Carlóban

A tévés reklámpiac mérete 70,123 milliárd forint, míg a rádiósé 7 milliárd forint volt 2007-ben. Ez a tévés piac esetében 7,7 százalékos növekedést, míg a rádiónál 4,9 százalékos csökkenést jelentett egy év alatt. A rádiós számok azonban nem összehasonlíthatóak. A felmérésben 29 televízió és 4 rádó vett részt. A TV-s piac szinte teljesen lefedett, a rádiók között új tag a Gazdasági Rádió, amely tavaly még nem szolgáltatott adatot, a Magyar Rádió azonban idén úgy döntött, hogy idén nem publikál, így a rádiók által elért bevétel csökkenése nem mutat reális adatokat a tavalyihoz képest. További részletek itt olvashatók.

Az omega-3 zsírsavak fogyasztásának számos ismert előnye van: a természetes formában elsősorban a tengeri halakban előforduló vegyületcsoport csökkenti például a súlyos szembetegségek vagy a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát. A Western Ontario Egyetem kutatóinak új tanulmánya szerint azonban úgy tűnik, hogy a Crohn-betegség kiújulását nem lehet megelőzni a zsírsavak fogyasztásával. További részletek itt olvashatók.

Komoly munkaerőhiánnyal küszködik az orosz gazdaság. Ma már nemcsak a volt szovjet tagállamokból, Kínából és Közép-Ázsiából, de az Európai Unióból is csábítanak munkavállalókat. Az átlagkereset még csak 400 euró, de egy év alatt 15 százalékkal nőtt, és a nagyvállalatok vezetői akár 4000-4500 eurónak megfelelő összeget is kaphatnak. A Hay Group személyzeti tanácsadó szerint a nagyvállalatok vezető menedzsereinek havi fizetése 60 százalékkal, közel 160 ezer rubelre ugrott egy év alatt -írta a Financial Times. A munkanélküliségi ráta a tíz évvel ezelőtti 13 százalékról 6-ra csökkent, ezen belül a fővárosban és néhány nagyvárosban gyakorlatilag nullának tekinthető. Egyes körzetekben, például a 2014-es téli olimpiai játékoknak helyet adó Szocsit is magában foglaló krasznodari régióban óriási munkaerőhiány alakult ki az építőiparban. Bővebben itt.

Menetelnek az esélyesek Monte-Carlóban. A mesterverseny első hat helyén kiemelt teniszezők eddig nem hibáztak, így rettentően erős a legjobb nyolc mezőnye. Roger Federerre David Nalbandian vár, míg Rafael Nadal következő ellenfele David Ferrer lesz. Roger Federerre nem várt könnyű ellenfél Gael Monfils személyében, de a világelső ezúttal nem izzadt meg annyira, mint az előző körben a spanyol Hidalgo ellen, és 6:3, 6:4-re legyőzte francia ellenfelét. A svájci régi mumusával, David Nalbandiannal játszik a negyeddöntőben, aki 6:1, 6:0-ra lépte le a jobb sorsra érdemes Tommy Robredót. Az argentin Nalbandian mérlege Federerrel szemben 8-8, tehát parázs meccset hozhat kettejük holnapi ütközete. További részletek a mai eredményekről itt olvashatók.

Publikálásra került a legújabb Odaát hogyvolt, melyből szokás szerint egy rövid ajánló olvasható itt, bővebben pedig az azt követő linken keresztül: "Nem sokkal később Andrea minden aggodalma ellenére Dean megint Lucassal haverkodik, illetve haverkodna, ha a gyerek hajlandó lenne egyáltalán ránézni. Viszont furcsa módon a kissrác szinte minden rajzán egy piros bicikli, és fekete örvény van. De Dean nem hagyja magát, olyan szívszorítóan beszél Lucasnak anyjáról, és aztán a kissrác apjáról, hogy Samnek értelem gyúl a fejében, és rájön, hogy neki annyira nem is rossz, hanem Deannek ezerszer rosszabb, a gyerek pedig leteszi a zsírkrétát, ránéz Deanre, majd egy újabb rajzot ad neki, amin egy kis templom, egy aranyos házikó és a piros bicikli van. Már csak meg kell keresni, hol van ez a ház, talán minden kiderül." Bővebben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése