2008. március 19.

Túl a hatvanon

Eddig egész jól halad a kérdőív kitöltése, valamivel több mint 60 válaszadó volt a tegnap esti publikálás óta. Igyekeztem az általam szerkesztett lapokon (Szekszárd.Lap, Szekszárdicég.Lap, TyBlog), valamint az iwiw-en keresztül is felhívni azok figyelmét, akikre vonatkozhat a kérdőívem. Aki azonban még nem töltötte volna ki, és Szekszárdon, avagy Szekszárd környékén lakik, kérem, hogy mielőbb tegye meg. Előre is köszönöm.

Egy amerikai professzor tananyaggá tette média és kommunikáció szakos diákjai számára a Twittert. A feladat egyszerű volt. A diákoknak használniuk kellett a Twittert, és követniük kellett néhány diáktársukat. A tanár szkeptikus volt a kísérlet kimenetelét illetően. Ám - számolt be az Ars Technicának tapasztalatairól -, a Twitter az osztályon belüli és kívüli beszélgetések kapcsává vált. Tapasztalatai szerint pozitívan hatott a Twitter-használat a csoportdinamizmusra. Sokkal tisztelettudóbb és produktívabb interakciók alakultak ki a tanulók között, azáltal, hogy az osztály virtuális közösséggé formálódott. A cikk folytatása a Webisztánon olvasható.

Az Electronic Arts ma fellőtte a Sims 3 weboldalát, és ezzel hivatalossá vált, hogy készül a döbbenetesen sikeres (március végére várják a százmilliomodik eladott darabot a sorozatból) játék harmadik része. A hangsúly marad a hétköznapi élet szimulálásán, a nagy újítás, hogy most már nem csak a simek otthonát láthatjuk, hanem az egész várost ahol laknak, követhetjük őket munkába, vásárolni és szórakozni. Plusz az eddiginél sokkal bonyolultabb személyisége lesz minden egyes szereplőnek. Az előzetes képek nem néznek ki sokkal jobban a négyéves Sims 2-nél, valószínűleg arra hajtanak a fejlesztők, hogy gyengébb gépeken is fusson majd a játék. A megjelenés 2009-ben esedékes. (Forrás: Index - TechBlog)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése