2008. március 18.

Kérdőív a szakdolgozathoz

Figyelem! Amennyiben Szekszárdon, avagy Szekszárd környékén laksz, kérlek segítsd a szakdolgozatomat azzal, hogy kitöltöd az alábbi kérdőívet. A kitöltés név nélkül történik, és csak pár percet vesz igénybe. Előre is köszönöm! Valamint az ugyancsak nagy segítség lenne, ha barátaidnak, ismerőseidnek, akik beletartoznak a fenti kritériumba, felhívnád a figyelmét a kérdőívre. Mindezért cserébe én pedig majd hálás leszek, de nagyon. Sőt, ha sok kitöltött kérdőív lesz, akkor még annál is jobban.

A Daimler AG. vezetősége fontolgatja, hogy megszünteti alig hat éve újjáélesztett luxusmárkáját. Az információ magától Dieter Zetschétől, a vállalat első emberétől származik, aki egy riport során beszélt a Maybach előtt álló lehetőségekről. A legnagyobb gondot az alacsony eladások jelentik, főképp a jóval kedvezőbb árú, és korszerűbb Mercedes S osztály bemutatása óta zuhant nagyot az érdeklődés. Tavaly már csak 146 Maybachot sikerült eladni világszerte, Zetsche szerint nagyjából tizedannyit, mint amennyi a márkával kapcsolatos eredeti tervekben szerepelt. A hír folytatása a Totalcar-on olvasható.

Elkészült az újabb Gilmore Girls hogyvolt, mely teljes terjedelmében itt olvasható. Kedvcsinálóként egy rövid idézet belőle: (...)A következő részben (That Damn Donna Reed) Dean újabb Gilmore-beavatási szertartáson esik át: miután elkövette azt a végzetes hibát, hogy salátát hozott a vacsorához (szentségtörés), illene a Donna Reed Show-t kiröhögnie, de képes megjegyezni, hogy szerinte nem is rossz. Dean, neked véged. Kis magyarázat: a Donna Reed Show az ötvenes évek szirupos, rózsaszín amerikai családi idilljét prezentálta készséges htb feleséggel, rengeteg tupírral, tűsarkúval, és tökéletes vacsorával, ami mindig az asztalon várta a hazaérkező férjet. Szóval 100%-osan anti-Gilmore a dolog, okoz is némi összezörrenést Rory és Dean között, hogy Dean-nek tetszik. Rory viszont feltalálja magát, és éppen kapóra jön, hogy a szomszéd házra kell vigyáznia, így rendez Dean-nek egy Donna Reed témájú estét, hogy bebizonyítsa, ő a legjobb barátnő a világon (és hogy ezután Lorelai-nak évekig legyen mivel cikiznie őt). Némi előkészület után ott áll talpig new lookban, 50 alsószoknyával, gyöngysorral, narancssárga tűsarkokon Dean álmainak netovábbja, és még vacsorát is főzött neki, méghozzá ehetőt.(...)

Miután már jó előre beharangoztam itt a TyBlog-on, hogy a konyhaátalakítást követő első napon, amikor ismét nyitva van a FürstenBräu - vagyis ma -, akkor a kedvenc desszertem lesz a menüben, így szinte természetesnek is vehető, hogy ma ott ebédeltem. Biztos, ami biztos alapon még a "nagy roham" előtt mentem, szinte alig volt akkor még valaki. Mivel ki tudja, hogy mikor lesz ismételten ez a desszert, így ráadás adagot is ettem belőle. Végülis ki kell használni a menü árát, hiszen az minden esetben ugyanannyi. Frau Czerny is besegített kicsit a munkában, egyszer tőlem is megkérdezte, hogy minden rendben van-e.

A kollégiumi létszámot illetően: Ha azt írnám, hogy kihalt, az feltehetően hatalmas embertömeget jelentene a mostani helyzethez képest. Ugyan két autó is áll a parkolóban (na jó, az enyémmel már három), köztük az iskola kisbusza, de én tegnap óta élő emberrel még nem futottam össze. Sőt, még olyannal sem, aki esetleg már nem él. Azért lehet mindennek előnye is. Így például nem igazán kell attól tartani, hogy bárkinek a hangoskodása megzavarja mások nyugalmát. Ehhez kellene ugyanis bárki, illetve mások. Nem véletlen azonban, hogy ennyien vagyunk - ezt azért fontosnak tartom tisztázni - most van ugyanis a Kodolányi János Főiskolán a tavaszi szünet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése