2008. március 26.

Programok a félévben

Elkészült a félév hátralevő részének programterve - egész pontosan a lehetőségek felvázolása -, melyek közül böngészve a TyBlog szeretne párat a fürstenfeldi társulat figyelmébe ajánlani. Mindenekelőtt: Buschenschank. Ezt már egyszer korábban felvetettem (amolyan "önszervező" alapon), de akkor épp ilyen-olyan okokból kifolyólag nem igazán mutatkozott érdeklődés minderre.

A mozis program ugyancsak jó volt az előző félévből, bár akkor az érdeklődők alacsony száma miatt inkább volt kiscsoportos foglalkozásnak nevezhető. Mi, akik részt vettünk a programon, ettől függetlenül jól éreztük magunkat, a film is jó volt, amit választottunk. Emellett az Imax-ot is érdemes lenne egyszer talán kirpóbálni, mert eddig az mindig kimaradt végül a programok sorából. Mivel azonban alapvetően mindkettő mozis program, így szerintem végül csak egy nyertese lesz ennek a dolognak, és az ár a gleisdorfi mozi mellett szól.

Bécs és Graz úgy gondolom, hogy akár kötelező programnak is nevezhető. Akik esetleg eddig még nem látták valamelyik várost (esetleg egyiket sem), azok számára pedig mindenképp. Részemről mindkét város tetszett, ha döntenem kellene a két város között, akkor talán inkább Graz mellett tenném le a voksom. Ez nem jelenti azt, hogy Bécs ne lenne szép város - hogy ne lenne szép! -, de Graz mégis jobban megfogott. Bár lehet, hogy csak azért érzem így, mert közelsége miatt többször voltunk Grácban, mint a jóval messzebb található Bécs városában.

Bár egyáltalán nem szeretem a gulyást (nem a Gábort, hanem az ételt), a hangulata miatt mindenképp csak ajánlani tudnám a Gulaschparty-t. Eddig ahányat tartottunk, az mind pozitív mérleggel zárult. Ráadásul már akár azt is állíthatom, hogy a gulyáspartinak nagy hagyománya van KJFF-es körökben. Ergo kihagyhatatlan program ebben a szemeszterben is a parti. És remélhetőleg ebben a félévben is hasonlóan jól sikerül, mint eddig, ami csak újabb alapot szolgáltat arra, hogy későbbi szemeszterben is megtartsuk ezt a "jó szokásunkat".

Zotter és Gölles kéz a kézben járó páros (eddig legalábbis emlékeim szerint mindig párban kerültek fel a programpalettára), amelyeket valóban csak ajánlani lehet. A Zottert főleg, mert az átalakítás óta nem jártam ott, így csak remélni tudom, hogy lesz elég jelentkező rá, és olyan időpontban lesz, amikor én is részt tudok venni a fent említett programon. A Gölles-es ecet- és pálinkakóstolás is jó le-/felvezető program a csokievészet mellé.

Amivel kapcsolatban némi hiányérzetem van, hogy nincs semmi program, ami a helyiek egyik nagy kedvencéhez, a tökmag(olaj)hoz lenne kapcsolható. Az első félévben még mentünk Rudersdorfba megnézni a Fritz Mühle-t. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy ez volt a legizgalmasabb program, amin részt vettem, ugyanakkor tagadhatatlanul kapcsolódott/kapcsolódik egy helyi jellegzetességhez.

A körlevélhez mellékelt programokon felül, ami így hirtelen eszembe jutott, az - a már korábban ajánlott - idegenvezetés a FürstenBräu-ban, melynek a végén - jobb esetben - megtudjuk hogyan is készül a - helyiek szemében mindenképp - közkedvelt sör. Árakat továbbra sem tudok, mivel a korábbi felvetésemre nem mutatkozott érdeklődés, így nem jártam körül a témát.

A programajánló zárásaként szeretnék - ismét - megemlíteni egy olyan programot, melyet megszerveznünk nem kell, csak részt vennünk rajta. Igen, ez nem más, mint a Magyar Party a Beata's Pubban, melynek címe: Bad Waltersdorf, Leitersdorf 14. A telefonszámokat pedig - akinek kell - kéretik visszakeresni, nem írnám le újra és újra.

Tegnap egy kellemes meglepetésben volt részem/részünk. Sajnos nem jegyeztem meg, hogy honnan utaztak hazafelé Patrikék, akik egy pár percre megálltak itt, Fürstenfeldben (is), hogy beköszönjenek. Természetesen bármikor máskor (hosszabb időtartamra is) várunk vissza. Mint ahogy bárki mást is. Ígéreteket már ugyanis sokat kaptunk, de végül viszonylag kevesen teljesítették azt, amit "vállaltak". Pedig mi tényleg mindenkit szeretettel várunk vissza! Mellesleg: Csak nem le lett cserélve az Opel? Sikerült ugyanis az iwiw-es adatlapon azt (na jó, rendszámot nem egyeztettem, de biztos ugyanaz) az Opelt megtalálnom, amivel most volt itt Patrik. Utólagos engedelmével kölcsönvettem illusztrációként a képet.

Ugyancsak tegnap történt, hogy publikálva lett a legfrissebb Gilmore Girls (Szívek Szállodája) hogyvolt, melyet itt lehet elolvasni. Kedvcsinálóként egy rövid idézet belőle: "(...)Pár szerelmes összenézéssel és „ilyen csodálatos estém még sosem volt”-tal később Dean egy roncstelepre viszi Roryt, és nem a romantikához való tökéletes érzéketlenségét bizonyítja ezzel, hanem éppen az ellenkezőjét. Készít ugyanis Rorynak egy kocsit a saját kezeivel (igen, ilyen van, én se nagyon hittem), és egy nagy levegővétel után szerelmet vall neki. Wow. 16 éves tinisrácként, hangsúlyozom. Ez mindenképpen becsülendő teljesítmény, kár, hogy Roryt olyan szinten váratlanul éri, hogy csak tátog, mint a hal, és sok mindent mond, éppen csak az ilyenkor alkalmas „én is téged” szóösszetétel nem tud kijönni a száján. Ezt viszont Dean nem veszi valami jól, és sértődés, sőt szakítás az este zárása. Ennyit a romantikus évfordulóról.(...)"

Ha már (megint :)) szóba került Dean karakterén keresztül Jared Padalecki, akkor lépjünk tovább egy másik sorozatra, amiben játszik. Igen, valóban az Odaátra gondoltam, illetve az abban játszott Sam karakterére. A minap találtam meg a YouTube-n a Sammy Song-ot. Íme:

1 megjegyzés:

  1. A bejegyzésből kimaradt, így itt pótlom:

    THE SAMMY SONG

    Here's a Sammy
    There's a Sammy
    And a little baby Sammy
    Naked Sammy
    Silly Sammy, Sammy, Sammy, Dean

    Is it very late now?
    Is John oh so old?
    Is it made of iron?
    Werewolf, Hookman, Cold
    I dress like a slutty nurse
    Jo will kick your ass
    I think you should get some sleep
    Your eyes are at half mast

    Did you ever see a Sammy
    Kiss a Sammy
    Hug a Sammy
    Sammy, Sammy, Bobby
    Sammy, Ellen, Sammy, Dean

    Scary Sammy
    Sexy Sammy
    Not a Sammy, Granny, Sammy
    Sammy in a car
    I saw a Sammy, Sammy, Dean

    I was once a vampire
    I lived down the hall
    But I never saw the way...
    Be wary of the dolls
    I was only three years dead
    But I'm not too mean
    Time for me to go to bed
    And have dreams of Dean.

    VálaszTörlés