2008. február 18.

Megérkezett a kisbusz

Tegnap este megérkezett Fürstenfeldbe a korábban beígért kisbusz. Egészen a félév végéig megkaptuk használatra. Mivel ez az a busz, amit már jól ismerhetünk, hiszen korábban is ezt szoktuk megkapni, így külön képet nem tennék fel róla, valamint nem időznék hosszat a bemutatásán.

Érkezett helyes megfejtés a tegnapi kérdésemmel kapcsolatban, melyet Paulusz "Heimleiter II" Ferenc fejtett meg. A képen valóban egy Chrysler Stratus látható. (Na jó, ott ennek más a neve, de a lényeg nem is ezen van, én jobban örültem ennek a névnek - vajon miért? :))

Aranyba akarja önteni Airbus A380-át Al-Waleed bin Talal bin Abdul Aziz al-Szaúd. Az arab herceg hozzávetőleg 58 millió dollárt költene a 300 millió dolláros, kettős fedélzetű óriásgép szépítésére. A mintegy 20 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező sejknek mindez nem jelenthet problémát. A király unokaöccse tulajdonában ugyanis egy Boeing Jumbojet is van. További részletek itt.

A Gut januári számában megjelent tanulmány szerint holland kutatóknak sikerült előállítani egy gluténbontó enzimet. Az enzim forrása egy gombafaj, az Apergillus niger. Ha az enzim klinikai vizsgálatokban is bizonyít, akár megmentheti a gluténérzékeny betegeket szigorú diétájuk állandó betartásától. Az enzim előállításához használt gombát egyébként az élelmiszeripar nagy mennyiségben termeli, így könnyen és gyorsan elérhető lehet. További részletek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése