2008. január 17.

Veszélyben a Grammy-díjkiosztó?

Már 74 napja tart az Egyesült Államokban az írókat tömörítő szakszervezet sztrájkja. Mint ismeretes, leállt több tévésorozat és esti showműsor gyártása, sőt még a Golden Globe-díjak ünnepélyes átadása is elmaradt. Most úgy tűnik, hogy a Grammy-díjkiosztó is veszélybe kerülhet.

A díjátadó ünnepség szervezői a napokban kérték meg a sztrájkoló WGA-t, hogy engedjék dolgozni a gála szövegíró csapatát a rendezvény zavartalan lefolyása érdekében. A lebonyolításért felelős Recording Academy levélben fordult a hollywoodi írók érdekképviseletéhez, hogy ne tekintsék sztrájktörőknek, és hagyják dolgozni azokat, akik a ceremónia szövegén, poénjain fáradoznak.

A szakszervezet szóvivője, Gregg Mitchell elmondta, hogy a kérést továbbították a WGA döntnökei felé, bár korábban azt is nyilatkozta, hogy nem fogadna nagy összegben arra, hogy tető alá lehet hozni a megállapodást.

A kialakult helyzet a február 10-i díjátadó sorsával kapcsolatos kérdéseket vet fel, melyet évről-évre több tízmillió néző követ élőben a televízióban. A múlt héten jelentette ki a filmszínészek szakszervezete (SAG), hogy az írókkal szolidaritást vállalva, nem mennek el a Golden Globe-díjkiosztójára, amiért végül a szervezők kénytelenek voltak az egész eseményt egy hivatalos sajtótájékoztatóvá redukálni. A színészeket tömörítő szervezet ezúttal is bojkottal fenyeget, s ez azért lehet érdekes, mert a SAG tagjai között találunk jó néhány Grammy-jelöltet is, többek között Justin Timberlake-et, Beyoncét és Alicia Keyst is.

A Recording Academy elnöke, Neil Portnow elmondta, hogy mindent el fog követni, hogy az esemény az eredeti forgatókönyv szerint legyen megtartva. Hangsúlyozta, hogy egyetért a forgatókönyvírók követeléseivel, de erre az alkalomra szükséges egy átmeneti megállapodás megkötése. Portnow emlékeztetett arra, hogy egy ilyen átmeneti egyezmény révén írhattak ismét a sztrájkoló írok David Letterman showjába január 3-án.

Az idei Grammy-gála egyben jubileum is lesz, hisz ötvenedik alkalommal adják át az arany gramofonokat. A legesélyesebbnek idén Kanye West tűnik, aki nyolc kategóriában kaphat Grammyt, Amy Winehouse hat díjért versenyez, míg a Foo Fighters, Jay-Z, Timbaland, Justin Timberlake vagy T-Pain öt szobrocskára esélyes.

(Forrás: Origo)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése