2008. január 12.

Könyvajánló

Ilyen eddig még úgy sem volt, így köveledve a blog egy éves születésnapjához, elérkezett az idő, hogy valami újat is mutassunk. Ez nem más, mint egy kis könyvajánló. Természetesen nem feledkeztem meg arról, hogy alapvetően kommunikáció-német szakon vagyok a Kodolányi János Főiskolán, így ez alkalommal két - egymáshoz kapcsolódó - német nyelvű könyvet szeretnék ajánlani. Akinek felkeltette az érdeklődését, akár azonnal megrendelheti az egyiket - vagy akár mindkettőt - az Amazonon.

A könyvválasztás nem véletlen, éppen aktuális Nr.1 sorozatomhoz kapcsolódó könyvekről van szó. Így bizony, ez a Supernatural, avagy ahogy náluk ismertebb, Odaát. A sorozatról annyit, hogy péntek esténként 23:00 óra körüli kezdéssel vetíti az RTL Klub. Itthon a 2., odakint a 3. évadnál tartanak. (Illetve ha sokáig tart a sztrájk, akkor már végeztek is a 3. évaddal odakint, de remélhetőleg ez nem így lesz)

Az első ajánlott könyv a fentebb is látható Supernatural: Sie sind unter uns című. Ez voltaképp az angolul megjelent Nevermore vímű könyv német változata. Ha már német nyelvű a könyv, akkor álljon itt az Amazonon írt német nyelvű vélemény róla:
Nach 'www.jpc.de'handelt es sich hierbei um die deusche Fassung des Romans 'Nevermore'. Das Buch ist natürlich für alle Fans ein Muss, eben weil es ein 'Supernatural' Buch ist. Die Ausführung von Nevermore ist allerdings schwach, da der Autor es nicht schaffte, den Charakter von Dean auch nur andeutungsweise zu erfassen. Bei ihm gibt es zwar auch zwei Brüder, den klugen, zurückhaltenden und in Bezug auf Frauen schüchternden Sam und Dean, einen - besonders am Anfang des Buches - hirnamputierten Trottel, der mit der Rolle des Jensen Ross Ackles so viel zu tun hat wie die Gerechtigkeit mit den Gerichten.
Zum Glück wird das im Laufe des Buches besser, aber es ist schon erschreckend, welche Wahrnehmung der Autor von der zweiten Hauptfigur der Serie hat.
A másik könyv Supernatural: Die Dämonenjäger, melyről az Amazonon az alábbiakat írja az egyik hozzászóló:
Das Buch basiert laut erster Seite auf den ersten vier Folgen (Pilot, Wendigo, Tod im Wasser und Phantom-Traveler) der Serie. Was dort nicht steht, ist, daß Eric Kripke diese Folgen quasi wörtlich aus dem Fernsehen abgeschrieben hat. Wer es mag, die bekannten Folgen noch einmal nachzulesen, ist hier richtig. Ein wenig mehr Originalität wäre aber schön gewesen.
A két könyv az Amazon.de ajánlatában együtt is megvásárolható, mindösszesen €19,90-ért. Valamint hamarosan megjelenik egy harmadik könyv is német nyelven. Erről talán majd akkor. Nálunk egyébként az első évad kapható DVD-n, illetve a netes áruházak mindegyikén úgy látom, hogy most épp nem kapható. Ha valaki összefutna a magyar nyelvű első évados Odaát DVD-kkel, jelezze. Előre is köszönöm. Emellett várható, hogy az év második felében megjelenik a 2. évad DVD-je is magyarul. Addig pedig - mint már írtam - péntekenként kb. 23:15-kor Odaát. Illetve aki német nyelven szeretné nézni, azoknak hétfőnként 20:15-kor a Pro7-en. Nálunk a 2., a német nyelvű adón pedig az 1. évad látható. Most pénteken volt a Gyerekjáték című rész az RTL Klubbon, hétfőn pedig a Madárijesztő (Vogelscheuche) című rész a Pro7-en.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése