2008. január 6.

Elmarad a Golden Globe?

A Screen Actors' Guild, vagyis a hollywoodi színészeket egyesítő társulat nyilatkozata szerint a következő hétvégén esedékes Golden Globes díjátadást a színészek kollektíven bojkott alá vonhatják - számolt be a BBC az amerikai fejleményekről. A szövetség elnöke, Alan Rosenberg kifejtette, hogy egyhangúság uralkodik a tagok között a tekintetben, hogy szolidaritásukat kifejezzék a november óta sztrájkoló forgatókönyvírókkal, akik jogdíjaik kifizetésének elmaradása miatt határoztak a munka felfüggesztése mellett. A cikk folytatása a Kitekintőn olvasható.

A comment.com blogból megtudhatjuk, az NBC mindenképpen ragaszkodik ahhoz, hogy a gálát közvetítse, akár annak árán is, hogy nem január 13-án, hanem valamikor később tartsák azt meg a kialakult helyzet miatt. További hírek a forgatókönyvírók sztrájkjáról itt olvashatók.

Akit pedig az érdekel, hogy kik, miért, mikortól és meddig (no igen, ez utóbbi jó kérdés...) sztrájkolnak, illetve mik az egyes felek ajánlatai, a Sorozatjunkie oldalait érdemes megnéznie.

Amennyiben azt szeretnéd megtudni, hogy hány rész van még vissza kedvenc sorozatodból, akkor a The Futon Critic oldalaira érdemes ellátogatnod.

Végezetül pedig nem maradt vissza más teendő, mint reménykedni, hogy mielőbb véget ér az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja. Érdekesség, hogy a két korábbi sztrájk, az 1960-as és az 1988-as is egyaránt 22 hétig tartott. Harmadszor is megismétlődik?

1 megjegyzés: