2007. december 8.

Bécsi kirándulás [Javítva]

A mai nap Bécsben jártunk, megnézni egyfelől magát a várost, másrészt a Christkindlmarkt miatt. Végül a kisbuszban és az autómban elfértünk, még maradt is szabad hely. Bécs szélén parkoltunk le egy parkolóházban, és onnan tömegközlekedéssel jártuk be a várost. Hogy tetszett a város? Azt gondolom, ebben mindenki osztja Paulusz Feri véleményét: "Wien ist einfach herrlich! Diese Stadt ist wirklich eine wahre Kaiserstadt!" Ha már a karácsonyi vásáron jártunk, akkor természetesen ettünk is, ittunk is, ismételten csak Ferit tudnám idézni: "Die Of(f)enkartoffeln und der Punsch hat wieder geschmeckt!"

Kovács tanárúr figyelmébe ajánlom - ha olvassa a blogot, mint aki tanította nekünk az előző félévben a német művészettörténetet -, hogy a mai nap az akkor tanult épületek közül többet személyesen is volt szerencsém/szerencsénk látni. Első helyen emelném ki a Wiener Secessionsgebäude -t. De láttuk továbbá: Stephansdom, Parlamentsgebäude, Burgtheater, Café Griensteidl (tudjuk, Hofmannstahl és "társai" kedvelték a helyet, de ami egy igazi német szakos hallgató számára ennél is fontosabb, hogy maga Tóth Zoltán is előszeretettel jár ide), Hofburg. Ha valamit elfelejtettem volna megemlíteni, akkor elnézést érte.

Szándékosan szerettem volna kiemelni Feri által külön kiemelt épületet Bécsben, mely a Stephansdom szomszédságában található. Így van, ez a Haas-Haus. A your-friend.info -n video is található az épületről, illetve tovább böngészve az oldalt megismerhetjük Bécs többi idegenforgalmi látványosságait, nevezetességeit. A glasssteelandstone oldalán pedig további képek találhatók az épületről, illetve néhány szó róla. Előbbin németül, utóbbin már angolul informálódhatunk.

Némi hullámvölgyet követően ma ismételten diadalmaskodtak a BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers kosarasai. Az ellenfél nem volt más, mint a xion Dukes Klosterneuburg csapata. A végeredmény végül igen szoros lett, 90:87 (12:21, 21:20, 27:18, 30:28). Az egyes negyedek eredményeiből látható, hogy nem kezdett igazán jól a fürstenfeldi együttes, de végül sikerült ledolgozni a hátrányukat, és ha csak kevéssel is, de megnyerniük a ma esti mérkőzést. Karl Sommer, a BSC Raiffeisen Panthers Fürstenfeld menedzsere is elismerte, hogy jelenleg messze van a csapat a csúcsformájuktól. A két Kapfenberg Bulls elleni vereséget követően hiányzott a csapat önbizalma, így nagyon fontos volt a csapat számára ez a győzelem. Werner Sallomon a Xion Dukes Klosterneuburg vezetőedzője a mérkőzést követően elmondta, hogy ma jó esélyeik voltak a győzelemre, a végén azonban nem voltak elég erősek. Legközelebb Arkadia Traiskirchen - BSC Raiffeisen Fürstenfeld összecsapás 2007. december 17-én (hétfőn) 19:30-tól.

6 megjegyzés:

  1. Mellékesen jegyezném meg, hogy a TyBlog előbb közölt hírt a Fürstenfeld Panthers mai győzelméről, mint annak hivatalos honlapja. Mondhatnám akár úgy is, hogy a hírversenyt ma mi nyertük. :)

    TyBoR

    VálaszTörlés
  2. Te jó ég!!!
    Tibi, szerinted az Offenkartoffel szó mit jelent? Nem lehet, hogy Feri véletlenül kétszer nyomta le az "f" betűt?
    Egy kis fejtörő neked: vajon kályhában sült krumplira gondolhatunk (Ofen), vagy esetleg nyitott krumplira (offen)???
    Ha megfejted, máris nyertél valamit!! Tovább bővítetted oly hatalmas német szókincsedet!!!

    VálaszTörlés
  3. Kedves névtelen! (Miért luxus nevet írni?)

    Az idézet ebben a formában hiteles, hiszen ő maga is így irta az iwiw üzenőfalon, ahonnan származik a mondat. A kérdést magam részéről ezzel lezártnak tekintem.

    TyBoR

    VálaszTörlés
  4. Hello mindenkinek!

    Az iwiw-en, mint azt a nevtelen kommentarjaban olvashato: veletlenül 2x nyomodott le az "f" gomb. Bar igy is erdekes szojatek alakithato ki belöle.

    VálaszTörlés
  5. Az ekezetek hianya miatt elnezest, de nemet a klaviatura.

    VálaszTörlés
  6. Szia Tybor:)

    Meséld már el nekem, hogy a kocsiddal mi történt?Láttam szépen meghúztad...csak nem koccantál valakivel?

    VálaszTörlés