2007. november 29.

Hogy ejtjük helyesen: Székesfehérvár?

Már csak kettőt kell aludni, és remélhetőleg megoldás születik a fürstenfeldi kollégium internet-problémáira. Nem, tévedés lenne azt gondolni, hogy a rendszergazdák jönnek ki. Én kezdtem el megdolgozni a következő félév közéleti ösztöndíjáért, így szombaton a routeremmel együtt megyek ki. Arra gondoltam, hogy ezt betenni fentre, és a most fent levő routert pedig letenni lentre. Tudtommal az is tud AP is lenni. Ha mégsem, akkor meg max. lesz két külön hálózat. És talán ez megbízhatóbb, így a gépteremben is biztosabban lesz net.

Cserébe viszont hétfőn este 20:15-től foglalt a tévé. Kb. olyan egy óra időtartamban. Ekkor lesz ugyanis a PRO7-en az Odaát (Supernatural). Most is emiatt megyek szombaton vissza, hogy itthon péntek este megnézhessem az RTL Klubon. Jut eszembe, a távirányítóban ki lett már cserélve az elem? Mert múltkor eléggé úgy tűnt, hogy megérett egy elemcserére. Bár sűrűn nem használom, így akár azóta már ki is cserélhették benne az elemet. Ha nem, akkor ezúton kérném a kollégiumi közösköltség terhére az elemek cseréjét. Köszönet érte.

Hallgatott ma egyébként valaki Antenne Steiermark-ot? (Illetve a blogbejegyzés időpontjában ha odakapcsol valaki, az is tökéletes, hiszen most aktuális) Székesfehérvár nevét gyakorolta a műsorvezető, és mivel rosszul mondta, így valaki, aki magyar, de kint él, felhívta őket. Elismételte többször a helyes kiejtést, illetve elmagyarázta, hogy a magyar nyelv miként hangsúlyozza ezt helyesen. Ezután próbálkozott így kimondani a műsorvezető. (EC Graz 99ers - Alba Volán FeVita mérkőzés kapcsán került szóba a Székesfehérvár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése