2007. október 11.

Meghúzva

Ahogy nemrég írtam, Fürstenfeld elérte az 50 szavazatot iWiW-en. Örömmel jelenthetem, hogy a mai naptól már Fürstenfeld városa is választható az iWiW-en városként. Ezzel elmondhatjuk, hogy a tartományi központok után Fürstenfeld városa az első - és jelen pillanatban az egyetlen - osztrák település, mely iWiW-városként kiválasztható. Köszönet mindenkinek, aki szavazatával támogatta a cél elérését, Fürstenfeld bekerülését a választható városok közé.

Melindával megtörtént az, ami minden új autótulajdonos (legyen szó új vagy használt autó vásárlásásáról) rémálma. Kedden, mikor ment a gyerekekért az oviba, leparkolt, mire visszaért, valaki meghúzta kicsit az autóját. Szerencsére nem annyira feltűnő, de nagyon is bosszantó, és a költségekről se feledkezzünk meg, melynek nagy részét - ha nem az egészet - saját zsebből kell majd állni. Hogy ennél pozitívabb dologról is szó essék: Már előjegyeztettem magam, hogy menjünk egy próbakörre a Micrával. (Mert ugye egy Nissan Micra a friss(en húzott) szerzemény)

A mai nap Berta Ákos általános rektorhelyettessel is találkoztam egy rövid pillanatra. Vendégeink voltak ugyanis. Székesfehérvárról rajta kívül Dr. Kovács László KJFF intézetigazgató volt még jelen, az osztrák partnert már nem tudnám felsorolni, de nem is ez a lényeg. Az egyeztetések célja nem kissebb, mint akár a most még nem felújított kollégiumi szárnnyal kezdeni valamit, illetve a már bérelt résszel kapcsolatosan is folytak - információim szerint - egyeztetések. (Sajnos szombaton a rekrot úrral nem sikerült találkoznom, elkerültük egymást)

Idegenforgalmi és szálloda szakos, másodéves kodolányis hallgatók FIGYELEM! A Kodolányi János Főiskola Fürstenfeldi Regionális Oktatási Központja a 2007/2008-as tanév II. félévében vár titeket egy féléves ausztriai részképzésre. Részletek a Fürstenfeldi Intézet hivatalos honlapján találhatók. Jelentkezni ugyancsak az intézet hivatalos honlapján, a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges. További információkkal a Fürstenfeldi Intézet Tanulmányi Osztálya tud szolgálni, Mag. Melinda Vogl osztályvezető elérhetősége ugyancsak a honlapon található.

A nemzetközi kapcsolatok szakon hallgatók közül is néhányukban felmerült a maradás igénye, bár többekben komoly harcot vív egymással Krakkó és Fürstenfeld, megint másoknál pedig már elvesztette Fölöstöm a harcot. Mindenesetre - ahogy Melinda is javasolta - érdemes körbekérdezni az ittenieket és az otthoniakat, valamint egy kérdést intézni a tanszék felé ezügyben. Természetesen gondolom a döntés meghozatalakor az is közre játszik majd, hogy az eredetileg a következő félévre tervezett csoportokban mekkora érdeklődés mutatkozik majd Ausztria iránt.

A már harmadik félévüket itt kint töltő - igencsak megcsappant létszámú - csoport közt is felvetődött, hogy valamilyen módon - pl. egyéni tanrend - lehetséges-e a maradás. Ugyanis miután letudtuk a kommunikációs gyakorlatunkat, lényegében mindegy, hogy hol töltjük a félévet. Ami biztos, hogy az én, Bea és egyes "jelentések" szerint Döme érdeklődését felkeltette a dolog, míg szerintem Erika sem törne ki heves ellenkezésbe e téren. (Itt jegyzem meg, hogy állítólag a Döme kérvénye volt az, mely név nélkül érkezett, ezáltal megnehezítve annak elbírálását)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése