2007. szeptember 11.

Fürstenfeldben

A tegnapi nap folyamán átnéztünk Fürstenfeldbe. Egyrészt lezajlott a beköltözés első üteme, másrészt egy vizsgálatra mentem a Ambulatorium f physikalische Therapie Pfeilburg GmbH & Co KEG -hez. Már szerepelt a blogban, hogy a veszprémi műtétem óta "némi" problémák vannak a bal kezemmel. Az ezzel kapcsolatos kezeléseket Fürstenfeldben is folytatni kell, és ezügyben kerestük meg a fenti vállalkozást. Ezügyben ma következik a második kör, amikor kiderül, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár mennyit és mit finanszíroz meg. Anno kaptunk egy általános jellegű kérdésre egy általános jellegű választ, mely akkor azt tartalmazta, hogy az igény jogos, így fizetnek. Ma azonban ismételten - a javaslott kezeléssel és a hely nevével - megkeressük az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Nemzetközi és Európai Integrációs Főosztályát.

A kollégiumban - az előzetes ígéreteknek megfelelően - visszakaptam jól megszokott szobámat, a "Zimmer 6"-ot. Végső beköltözésemre azonban szeptember 17-ig még várni kell. A többiek azonban kettő kivétellel már megtették mindezt, illetve egy valaki - sajnos az új csoport neveivel még nem vagyok tisztában - épp akkor költözött be, amikor mi arra voltunk. Az épp költözködő lányon kívül további négy friss fürstenfeldi hallgatóval találkoztam, akik épp bevásárlásból (a csomagukból ítélve feltehetően Hofer) érkeztek. Valamint egy kedves régi ismerőssel, csoporttárssal. Illetve épp akkor érkezett egy csoport haza az iskolából, amikor én indultam az Ambulatorium Pfeilburgba a vizsgálatra. Sebaj, majd még a félév folyamán lesz időm jobban is megismerkedni a lakótársakkal.

Esti programként kivettünk egy DVD-t a helyi kölcsönzőből. A tégla egy 2006-os amerikai bűnügyi thriller Martin Scorsese rendezésében, Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson főszereplésével. A William Monahan által jegyzett forgatókönyv a hongkongi Szigorúan piszkos ügyek című filmen alapszik. A tégla 2007-ben négy Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb filmnek és legjobb rendezőnek járó szobrocskát; utóbbival Martin Scorsesét első ízben ismerte el az Akadémia. Az ír maffia legtehetségesebb fiatal tagja (Matt Damon) felvételizik a Massachusettsi Rendőrakadémiára. De nem azért, mert jó útra akar térni: azt a feladatot kapta, hogy legyen tökéletes rendőr, szerezzen magának egyre magasabb rangot a testületben, és jelentsen mindent igazi megbízóinak. Ám egy másik fiatal rendőrtiszt (Leonardo DiCaprio) hasonló feladatot kap: neki Boston nagyhatalmú bűnszövetkezetébe kell jelentkeznie, hogy ott lehetőleg a keresztapa (Jack Nicholson) közelébe kerüljön. A két beépített ember jól végzi a munkáját. Túl jól. Mindketten új társakra, új szövetségesekre találnak munkájuk közben, de nem felejtik, ki adta ki az eredeti parancsot. És mindketten sejteni kezdik, hogy az ellenfélnek is van egy kéme a közelükben: amelyikük hamarabb leleplezi a másik kémet, az talán életben maradhat végül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése