2007. július 25.

Megvannak a ponthatárok

Ma este 20:00-kor véget értek a találgatások. Nyilvánosságra hozták a 2007-es felvételi ponthatárokat, így immár minden jelentkező számára világossá vált, hova vették fel. Az idén egyetemre, főiskolára jelentkezők 74 százaléka, összesen 81.043 felvételiző tett sikeres felvételit - derült ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az intézmények által levezényelt ponthatár meghatározás után. A felvettek hatvan százaléka államilag támogatott képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. A legtöbb jelentkezőt befogadó szak 2007-ben a gazdálkodási és menedzsment szak lett 14.930 jövőbeli hallgatóval. Dobogós lett még - és tavalyhoz képest helyet cserélt - a turizmus-vendéglátás (9631) és a kommunikációs és médiatudomány (8271).

A Kodolányi János Főiskolán indult szakok ponthatárait böngészve kiderül, hogy a legtöbb pont (134) az államilag finanszírozott előadóművészet-jazz-ének szakirányhoz kellett, míg egyes költségtérítéses képzéseken a minimálisan megállapítható ponthatárral is be lehetett kerülni. A germanisztika-német szakirányra 126 ponttal lehetett felvételt nyerni (Budapest: 122 pont) államilag finanszírozott képzésen, költségtérítéses formában már 107 pont is elégnek bizonyult (Budapest: 120 pont). Kommunikáció és médiatudomány szak államilag finanszírozott képzésére ennél is több, 134 pontra volt szükség (Budapest: 133 pont) az államilag finanszírozott képzéshez, költéstérítéses formában már a 80 pont is elégnek bizonyult (Budapest: 104 pont).

További ponthatárok az Országos Felsőoktatási Információs Központ oldalán található. A ponthatárokkal együtt arra is fény derült, hogy melyik intézményekben és milyen szakokon van még "üresedés". Július 26-án reggeltől a felvi.hu oldalon lehet megtalálni a nyári pótfelvételi meghirdetéseket, amelyekre azok jelentkezhetnek, akik nem jutottak be sehová (vagy idén még nem jelentkeztek).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése