2007. július 24.

Holnap eldől

Elérkezett a nap, amire annyira vártunk. Éjfélkor véget ér a hőségriadó, ugyanis itt a lehülés. Ennek első jele a ma esti vihar, melynek nyomán például Debrecenben egy villámcsapás következtében két lakás kigyulladt és kiégett. Mindamellett a Dunántúlon több helyen a vasúti közlekedésben is fennakadást okozott a délutáni vihar. A MetNet előrejelzése szerint a holnap reggeli órákban élénk északnyugati szél mellett változóan felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A délutáni órákban felhőátvonulások mellett többórás napsütésre is számíthatunk, a felhőkből legfeljebb elvétve lehet futó zápor. Az északnyugati szél gyakran megélénkül, olykor erős lökései is lehetnek, majd az esti órákra mérséklődik a légmozgás. A következő napokban változékony idő várható. Gyakran érintik térségünket légköri frontok. Pénteken egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak, majd a szombati szünet után vasárnap várhatóan ismét egy hullámzó frontrendszer helyezkedik majd el térségünkben, ezért újfent változékonyabbra fordul az idő.

Egyesek azonban nem csak a mai, de a holnapi napot is nagyon várják. Ennek oka, hogy holnap estére derülnek ki az idei felvételi ponthatárok. Ekkor dől el, hogy mely jelentkezőket vették fel valamelyik felsőoktatási intézménybe, illetve az is, hogy egész pontosan melyikbe. A felvételi ponthatárokról az Oktatási és Kulturális Minisztérium, illetve az egyetemek, főiskolák a sajtó útján, és a felvi.hu-n keresztül tájékoztatják a nyilvánosságot. A felvételi döntésről az érintettek az adott felsőoktatási intézmény(ek)től írásbeli értesítést is kapnak. Aki nem nyert felvételt egyetlen megpályázott jelentkezési helyre sem, vagy nem is jelentkezett 2007-ben sehová, annak lehetősége van részt venni a nyári pótfelvételi eljárásban.

Szerda délután három órától Pont Ott Party címmel nyilvános rendezvényre várják a diákokat és az érdeklődőket a fővárosban a Millenárison. A helyszínen számos stand lesz, ahol felsőoktatási intézmények és egyéb cégek mutatkoznak be. Hat órától felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésen cserélik ki véleményüket a rektori konferencia, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Diákhitel Központ és az Oktatási és Kulturális Minisztérium képviselői. A fórum során olyan, a felvételizőket érintő kérdések kerülnek napirendre, mint például a képzési hozzájárulás bevezetése, az ösztöndíj-lehetőségek és a hallgatói juttatások. A feszültséget és az izgalmat több könnyűzenei koncert is segít majd oldani a diákoknak.

Zárásként pedig álljon itt egy bizonyíték a globális felmelegedésre:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése