2007. július 28.

Gyorsjelentések a felvételiről

Akik továbbra is felvételi lázban égnének, jó hírem van számukra. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján számos gyorsjelentés jelent meg. A jelentkezők és felvettek számának intézmények szerinti összehasonlításából kiderül, hogy a Kodolányi János Főiskolára összesen 6210-en jelentkeztek, közülük 1992 jelentkező első helyen jelölte be az intézményt. A jelentkezők közül 4516 fő jelentkezett államilag finanszírozott képzésre. Közülük összesen 1809 diák nyert felvételt a főiskolára, közülük 520-an államilag finanszírozott formában.

A főiskolára germanisztika-német szakirányára államilag finanszírozott formában 48-an jelentkeztek (Budapest: 39), közülük 14-en (Budapest: 8-an) első helyen. Végül négy főt vettek fel (Budapest: 5) erre a szakra. Ugyanezt a szakirányt költségtérítéses formában nézve 11-en jelentkeztek (Budapest: 13), közülük öt fő nyert felvételt az intézménybe (Budapest: 1).

Ennél nagyobb népszerűségnek örvendett a 2007-es felvételi alkalmával a kommunikáció és médiatudomány szak, amelyre összesen a két finanszírozási formában 722 fő jelentkezett (Budapest: 850), közülük 84 (Budapest: 141) diák kezdheti meg szeptemberben tanulmányait a főiskolán. További részletek a jelentkezők és felvettek száma szakonként gyorsjelentésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése