2007. június 9.

Álomdöntő

Hihetetlen izgalmakat tartogattak a Roland Garros férfi elődöntői. Elsőként a svájci világelső Roger Federer lépett pályára, ellenfele a negyedik helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko volt. Egyértelműen Davigyenko kezdett jobban, egészen 4-2-ig eljutott, volt labdája az 5-2-höz is, amikor a svájci klasszis összeszedte magát, sorozatban öt gémet nyert. Végül 51 perc alatt 7-5-re hozta az első szettet Roger Federer. A második szettet ugyancsak az orosz kezdte jobban, közel volt az egyenlítéshez, amikor Federer ismételten összeszedte magát, és rövidítésben hozta a második szettet is. A harmadik szettben is hasonló volt a forgatókönyv, a végeredmény végül: Federer - Davigyenko 7:5, 7:6 (7-5), 7:6 (9-7) A bázeli teniszező ezzel sorozatban nyolcadik alkalommal került be Grand Slam-torna döntőjébe, s ezzel rekordot döntött: 1933-34-ben az ausztrál Jack Crawfordnak ez hét alkalommal sikerült megszakítás nélkül.

A nap második elődöntőjét az elmúlt két év Roland Garros-győztese, a spanyol salakkirály Rafael Nadal és a szerbek fiatal reménysége, Novak Djokovic játszotta. Igazi izgalmakat a játék első két szettje tartogatott. Djokovic az első szettben két alkalommal is elvette Nadal adogatását. Azonban ez sem volt elég a mallorcai ellen, 7:5-re hozta az első szettet. A második szettben kitartóan küzdött a szerb az argesszívan játszó címvédő ellen, a szett mégis Nadalé lett, ahogy végül már sokkal egyértelműbben a harmadik szett is. A nagyobb tudás és a jobb fizikum győzelmét hozta a francia nyílt teniszbajnokság második elődöntője. A végeredmény tehát: Nadal - Djokovic 7:5, 6:4, 6:2

Így tehát álomdöntőnek lehetünk vasárnap szemtanúi. Tavaly már összecsaptak itt egymással. Akkor a spanyol került ki győztesen. Összesen 11 ATP-versenyen találkoztak, 7-4 az arány Nadal javára. Mindamellett legutolsó alkalommal, a májusi hamburgi salaktorna fináléjában Roger Federer győzedelmeskedni tudott mallorcai ellenfelével szemben. A kérdés tehát, hogy sorozatban harmadszorra is Rafael Nadal győzelmével ér véget a Roland Garros? Esetleg idén először győzni tud Párizsban a bázeli teniszcsillag?

Ami a folytatást illeti:
2007. június 9. 15:00 Női egyes döntő (Justine Henin vs. Ana Ivanovic)
2007. júnus 10. 15:00 Férfi egyes döntő (Roger Federer vs. Rafael Nadal)
A mérkőzéseket élőben közvetíti az EuroSport. A döntőkhöz jó szórakozást és jó szurkolást kívánok mindenkinek, aki velem együtt nyomon követi. Valódi izgalmakat tartogatnak, úgy gondolom valóban érdemes nyomon követni őket. Teniszre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése