2007. június 5.

Kopik vagy nem kopik?

Május 14-e óta új fényében pompázik a PDA-m, ekkor tért vissza hollandiai kiküldetéséből, mely keretében új "ruhát" kapott. A fenti és a mai dátum közt három hét eltelt. Anno a vásárlást követő három héten belül már jelentkeztek a kopás jelei. Ezúttal azonban - mint a mellékelt kép is bizonyítja - kopásnak nyoma sincs, azaz megfelelő alkatrészekkel cserélték ki a régi hibásakat. Sajnos Csvargától azóta sem kaptam visszajelzést, hogy mi a tapasztalat a hazai szervizelést illetően, talán még mindig nem küldte volna el a szervízbe a készüléket? Esetleg rólam feledkezett meg?

Az elmúlt időszakban versenyre kelt a PDA-m navigációban a szüleim MyGuide 3100-as készülékével. Sajnos a mások által is említett hátrány megvan az ASUS esetében, alkalomadtán képes hosszú perceket (értsd: akár 5 perc és némileg afelett) elszöszmötölni, mire rátalál a műholdakra. A MyGuide ennél gyorsabban dolgozott, azonban Budapest utcáin cikázva volt, hogy a MyGuide-ra sötétség borult, vagyis elvesztette a műholdakat, és sejtelme nem volt, hogy hol is lehetünk és merre menjünk. Ekkor lépett színre az ASUS, mely még e szorult helyzetben is tudta, hogy merre vannak azok a fránya műholdak, és ami ennél is fontosabb, tudta, hogy ő maga hol van. Szóval igaz, amit anno lehetett olvasni a készülékről, hogy bár nehezebben találja meg a műholdakat, mint azt elvárná az ember, ugyanakkor ugyanilyen nehezen veszíti is el.

Vycman egy érdekes hibára hívta fel a figyelmemet a készülékkel kapcsolatban, melyet őszintén bevallok, ha direkt nem kér, hogy ellenőrizzem le, nálam is észlelhető-e a jelenség, akkor szerintem nem veszek észre. Még egy darabig legalábbis biztosan nem. Egész pontosan arra gondolok, hogy a hangok után kb. 1 másodpercig még sistereg. Ez azonban halk, csak a hangszóróhoz közel hallható. Feder-bear javasolta, hogy ha nagyon zavarna ez a hiba, akkor ajándékozzam neki, őt nem fogja zavarni sem sistergés, sem kopás. Ráadásul így könnyebben tudná a kapcsolatot tartani kedvenc teniszezőjével, Roger Federerrel. Aki mellesleg ma játszik a francia nyílt teniszbajnokságon, ellenfele a spanyol Tommy Robredo lesz. Feder-bear már le is stoppolta a tv-m a mérkőzés idejére. Én sajnos nem biztos, hogy tudom nézni, ugyanis vizsgára kell(ene) készülnöm.

A hét bővelkedik ünnepekben, születésnapokban. Kronológiai sorrendben haladva hétfőn, vagyis tegnap ünnepelte Melitta Becker, a Kodolányi János Főiskola Német Tanszékének korábbi munkatársa születésnapját. Ma is születésnapot ünneplünk, ezúttal Döme az ünnepelt. Nekik ezúton kívánok boldog születésnapot! Remélhetőleg nekem is adódik ünnepelni való a héten. Egész pontosan a sikeres vizsgákra, mindenekelőtt sikeres Német nyelv és országismeret szigorlat szóbelire gondolok ezalatt.

Természetesen felkészülten megyek, hogy legyen mivel ünnepelni. Már csak abban kell bíznom, hogy lesz mire, és akkor talán akad kivel. Legalábbis egy jó kis szekszárdi borra eddig általában felkapta figyelmét a társaság, és el is fogytak gyorsan az üvegek. Már önmagában ez pozitívum, hiszen ez bizonyítja, hogy jók a szekszárdi borok. Ennél már csak akkor örültem jobban, amikor szóban külön dícséretet kapott a bor, a szekszárdi bor. És ha már a helyi bor került szóba, akkor ajánlanám mindenki figyelmébe az alábbi, frissen indult honlapot, melynek témája mi más is lehetne, mint a szekszárdi bor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése