2007. május 7.

Megamaratoni vizsga

Túl vagyunk egy megamaratoni nyelvtörténet dolgozaton. Elkezdtük reggel kilenckor, és végül háromnegyed 11 magasságában engedve Gulyás tanárúr kérésének, illetve az időlimitre vonatkozó figyelmeztetésének befejeztük a dolgozatot. Valójában már közel a vége felé jártunk, de még szántunk volna rá szívesen időt, hiszen egy kicsit sok és hosszan kifejtendő kérdés lett feltéve. Most már csak abban kell reménykednünk, hogy sok okosat írtunk, és jobbnál jobb érdemjegyekkel honorálják erőfeszítéseinket.

Nem csak mi írtunk azonban ma. Hétfőn reggel nyolckor a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődött az idei érettségi azoknak a diákoknak, akik a múlt hét pénteken nem vizsgáztak nemzetiségi nyelvből. Reggel nyolctól középszinten több mint 92, emelt szinten 4 ezer végzős középiskolás diák tesz vizsgát. A magyar írásbelin a diákoknak egy szövegértési feladatsort kell kitölteniük, amire 60 percet kapnak, majd egy esszét kell írniuk, amire 180 perc áll rendelkezésükre. A vizsgához helyesírási szótárt használhatnak.

Feder-bear jelenti, hogy Roger Federer mostantól vörösben látja a világot. A hagyományos világranglistát vezető svájci teniszező ugyanis teljes erejével a salakszezonra koncentrál, hogy egyszer végre ott is elkapja Rafael Nadalt. Közben azért egy kis reklámfilmezés is belefért Thierry Henryval. A különleges, félig füves-félig salakos – és Rafael Nadallal szemben elveszített – bemutató mérkőzés után Roger Federer most már teljes erejével a salakszezonra koncentrál. A hagyományos tenisz-világranglistát még mindig nagy fölénnyel vezeti a svájci klasszis, ám az idei eredményeket összesítő ATP Race-en már Nadal áll az élen, akinek salakhegemóniáját egyelőre nem tudta megtörni a helvét sztár. Federer most éppen Rómában készül javában, annál is inkább, mert tavaly ott állt a legközelebb ahhoz, hogy megverje a vörös borításon spanyol riválisát, de két meccslabda után elbukott vele szemben az Internazionali d’Italián. Ha már egyébként az olasz fővárosba érkezett, Federert egy reklámfilmforgatásra is felkérte egyik szponzora, a Gillette, amelyen az Arsenal focistájával, Thierry Henryval szerepelt együtt. A két híresség labdázgatott is egyet, de csak egy bőrgolyóval, a francia labdarúgó ugyanis teniszezésre nem vállalkozott. Megnézni persze megnézte egy edzésen Federert, akinek nagyon szurkol, hogy valóra válhasson az álma, a győzelem a Roland Garroson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése