2007. április 25.

Életveszélyes a wifi?

Hiperaktivitást és koncentrációs nehézséget okozhat a gyerekeknél a wifi, ezért egy nagy-britanniai iskolában már korlátozták is a használatát.

A vezeték nélküli számítógépes kommunikációs hálózat - Magyarországon is ismert angol rövidítéssel wifi - komoly egészségügyi kockázatot jelent a gyerekek és a felnőttek számára - legalábbis erre a veszélyre figyelmeztet a brit pedagógus szakszervezet.

Attól tartanak, hogy a sugárzás koncentrációs nehézségeket és hiperaktivitást vált ki a gyerekekből. Egy buckinghamshire-i iskolában már részben le is szereltették a rendszert, mert az egyik tanár állandó fejfájásra és émelygésre panaszkodott.

A szakszervezet már kérte is Alan Johnson oktatási minisztert, hogy indítson vizsgálatot a wifi hatásairól. A rendszer már működik a nagy-britanniai középiskolák 80 százalékában és minden második általános iskolában, de egyre több kávézóban, szállodában, repülőtéri váróban és több millió háztartásban.

A szakszervezet aggodalmait osztják a kutatók is, akik szerint a wifi használata "elektronikus szmogot" hozott létre az országban, és elképzelhetetlen egészségi károkat okozhat. A legaggályosabbnak pedig azt tartják, hogy a rendszer esetleges egészségügyi hatásait gyakorlatilag nem vizsgálták a bevezetése előtt.

Néhány tudós azt sem tartja kizártnak, hogy a wifi használata rákot és korai szenilitást okozhat. Mivel a gyermekek agya és teste fejletlenebb, ők különösen veszélyeztetettek.

(Forrás: InfoRádió)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése