2007. április 27.

Lapszemle

Eddig ilyen még nem volt a blogban. Ezúttal néhány érdekesebb, az eddigi témákhoz, az ausztriai félévhez, avagy a hallgatói élethez kötődő cikkeket gyűjtöttem össze egy csokorba. Természetesen csak olyanokat, melynek van még aktualitása.

Többen hazautaztak ma a hosszú hétvégére, melyet a május elsejei ünnepnap eredményez. Ha már szóba került az utazás, akkor nem szabad megfeledkezni a május elsejét követő változásokról, ami a diákkedvezményeket illeti.
Május elsejétől jegyvásárlás esetén a nappali tagozatos tanulók a középiskola végéig 50 százalékos kedvezményt érvényesíthetnek bármely célállomás felé. A nappali és esti tagozatos hallgatóknak ugyancsak 50 százalékos kedvezmény jár bármely célállomás felé, ugyanakkor a levelező tagozatos tanulók és hallgatók csak az oktatási intézmény és a lakóhely között jogosultak 50 százalékos kedvezményre. Ezek jelentős eredmények, hiszen a kormány korábbi elképzelése szerint a nappalisok csak a lakóhely és az iskola között utazhattak volna kedvezménnyel, míg az estisek és levelezősök teljesárú jegyet fizettek volna. (A teljes cikk a FigyelőNet oldalán olvasható)
Ez bizonyos értelemben tekinthető kedvező fordulatnak. Semmiképp sem kedvező azonban, és akár egy évvel is ellhúzhatja a kedvezményes romaing-díjak bevezetését, hogy nem tudnak megegyezni a felek. Az IT.news cikkjéből kiderül, hogy 20 centen folyik a vita, és május 2-án folytatódik tovább a vita.

Roger Federer az összes Grand Slam-tornát megnyerte már, egyedül a francia nyílt teniszbajnokság trófeája hiányzik a gyűjteményéből. A svájci klasszis elégedett a leglassabb borításon mutatott idei teljesítményével, és biztos abban, hogy előbb-utóbb salaktornán is győzni tud. A cikk a FigyelőNet oldalán olvasható teljes terjedelmében.

Az áruházláncok legnagyobb része, így például a Penny, a Billa, a Merkur és a Spar sem árul többé ketreces tartásból származó nyúlterméket Ausztriában és Németországban. Az árustopot a Négy Mancs nemzetközi állatvédő alapítvány harcolta ki április elején. Az uno.hu írásából megtudhatjuk, hogy Magyarország területére is ki akarják terjeszteni a korlátozást.

Szekszárdon már kiengedték a kórházból azokat a gyerekeket, akik a hétvégén kerültek kórházba calici vírusfertőzéssel. A cikk folytatása, illetve annak előzménye a Magyar Rádió Online oldalán olvasható.

A BMW Concept CS bemutatásával a BMW-csoport egy teljesen egyedi négyajtós modell vízióját tárja elénk, amely a vérbeli Gran Turismo karakterét a nagyteljesítményű sportkocsikéval egyesíti. Képek, illetve további ismertető a hvg.hu hasábjain.

Leányvállalatot alapít a jövő hónapban Magyarországon a világ meghatározó noteszgépgyártójának számító Asus. További információk a Menedszment Fórum cikkjében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése