2007. április 12.

Itt vannak a Chevrolet-bébik

A New York-i Autószalon előtt nem sokkal a Chevrolet közzétett egy rajzot arról, milyen kisautó-tanulmányt mutat be az amerikai seregszemlén. Ebben még nincs semmi különleges, ám akkor azt ígérték, hogy a szalonon két másik változat is debütál, és a három autó közül az autósok választhatják ki azt, melyikhez legyen hasonló a Chevrolet jövőben bemutatkozó minije.

Itt a három Chevrolet-bébi, a Beat, Groove és Trax. Mindhárom közül a Beat kapta a legsportosabb külsőt, a világoszöld kiskocsi fiatalos formái a korábbi WTCC tanulmányautóról lehetnek ismerősek. A Beat a többiekkel ellentétben háromajtós, orrába 1,2 literes turbómotort képzeltek el. Ennél hagyományosabb, de divatosabb külsőt kapott a Groove, amely sötétebb színben pompázik. Ez a modell már ötajtós, csomagterét a Peugeot 107 mintájára a hátsó szélvédő felnyitásával lehet elérni. A Groove frontrésze leginkább a retro HHR modellre hasonlít, motorja 1 literes és dízelüzemű. A Trax már nem újdonság, a tervrajz óta tudjuk, hogy ez a Chevrolet mini a szabadidős terepjárók divatját lovagolja meg. A szintén ötajtós kisautó 1 literes benzinmotorral készülne, és a szabadidős autókra jellemző kiegészítőket (hátulra helyezett pótkereket, alumínium kartervédőt, műanyag védőburkolatot) kapott.

A három kisautó közül szavazás dönti el, melyik nyerte el a közönség tetszését. A vote4chevrolet.com oldalon lehet választani, és nyomon követni a voksolás állását. A kiválasztott modell szériaváltozatát a General Motors világszerte tervezi gyártani, így akár nálunk a Chevrolet Spark, míg Dél-Amerikában a Chevrolet Celta minik közös utódja lehet.

Chevrolet Groove Concept:

Chevrolet Trax Concept:

Chevrolet Beat Concept:

(Szöveg: A5.hu)

1 megjegyzés:

  1. No, kinek hogy tetszik a 3 autó? Illetve ki melyikre szavazott? (Mert remélem szavazott)
    Mellesleg most látom, 2 kép fel lett cserélve, a Trax és a Groove. (Bocsi!)

    TyBoR

    VálaszTörlés