2007. március 12.

7 hónap után elbukott Federer!

Kaliforniában fejre állt a teniszvilág: emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy íly sok sztárjátékos búcsúzott volna a viadal e korai szakaszában. A kiemeltek csak a 2. fordulóban, a legjobb 64 között csatlakoztak a szupertorna mezőnyéhez, ám több mint egy tucat teniszező számára a bemutatkozás egyben a búcsút is jelentette.

Ha lenne vigaszverseny, Gran Slam-mezőnyt lehetne összeállítani a póruljártakból: Federer, Hewitt, Baghdatisz, Robredo, Berdych, Szafin, Turszunov, Stepanek, Fish, Calleri, Almagro azonnal kiesett Indian Wells nagy tornáján.

A legnagyobb meglepetés természetesen a világelső (s Indian Wels tornáján háromszoros címvédő) svájci Roger Federer kiesése. Legyőzője az a Guillermo Canas, aki 2005-ben az elődöntőben kapott ki tőle, s aki nem sokal később doppingvétség miatt tizenöt hónapos eltiltást kapott a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől. Az argentin 2006 őszén tért vissza, a napokban a dél-amerikai salakpályás ATP sorozaton megszereuzte pályafutása hetedik tornagyőzelmét, s most világraszóló eredménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Canas egyébként 2002-ben, a kanadai Masters Series viadalon egyszer már legyőzte Federert.

A svájci teniszkirály utoljára tavaly augusztusban Cincinnati Masters Series viadalán szenvedett vereséget, a legjobb 32 között a brit Andy Murray nyert ellene. Azóta sorozatban negyvenegy mérkőzésen nem talált legyőzőre, begyűjtve többek között a US Open és az Australian Open bajnoki címeit s az ATP világbajnokság trófeáját.
(Forrás: Sportfórum)

Interjú:


5 megjegyzés:

  1. Te teniszezel? :)

    VálaszTörlés
  2. Nem, csak nézem. Abból is elsősorban a férfiteniszt.

    VálaszTörlés
  3. Ohhh, pedig azt hittem társra leltem :). Én nyomom az ipart már 2 éve, rendesen, edzővel :) Jó persze nem olyan komolyan, hogy a cél Grand Slam győzelem legyen! :D

    VálaszTörlés
  4. Óóó, pedig azt hittem nemsokára írhatom a postot, hogy "vycman (is?) legyőzte a világelsőt"
    Gondolom akkor nézni is nézed. Pl. most Indian wells-t?

    VálaszTörlés
  5. Jaja, ha van időm. Na megyek, mert 10-kor edzés :)

    VálaszTörlés