2007. február 3.

DVD Ajánló - 7. rész

Csak szex és más semmi
Dóra (Schell Judit) egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége és gyereke van. A csinos, vonzó dramaturgnak elege lesz a pasikból. Legjobb barátnője, a szintén állandó pasiproblémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata) tanácsára hirdetést ad fel: "Vonzó fiatal nő negatív AIDS teszttel rendelkező szexpartnert keres." s innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész Tamás személyében (Csányi Sándor), egy sikeres zeneszerző (Seress Zoltán), egy kifőzdés török fiú (Czapkó Antal) és máris összegabalyodott minden. De aztán - ahogy az már csak lenni szokott - bekopog az ajtón a szerelem.

Holnapután (The Day After Tomorrow)
Kutatásai alapján Jack Hall klimatológus arra a következtetésre jut, hogy a globális felmelegedés karasztrofális változást idézhet elő bolygónk éghajlatában. Tájékoztatja az illetékeseket a veszélyről, ám úgy tűnik, elkésett a figyelmeztetéssel. Sziget nagyságú jégtömb válik le a Déli-sark jégtáblájából. A folyamat drámai gyorsasággal katasztrofális időjárási viszonyokat okoz a Föld különböző pontjain. Hihetelen erősségű földrengés rázza meg Tokiót, Új-Delhi megbénul a rázuduló hótömegtől, Los Angelesen tornádó söpör végig. Mindez nyitánya az új jégkorszaknak.

"A Holnapután esetében különösen fontos, hogy felkészüljünk a várható eseményekre - mondja Roland Emmerich a szuperprodukció rendezője. - Az éghajlatváltozás tudományos realitásának ugyanis a létező legrosszabb lehetőségét vettük alapul, azt, hogy beköszön a jégkorszak."

Anyád napja (Monster-in-Law)
Hosszú évek kétségbeesett keresgélése után Charlotte 'Charlie' Cantilini (Jennifer Lopez) végre rátalál álmai férfijára, a minden tekintetben megfelelő 'Nagy Ő'-re, Kevin Fields-re (Michael Vartan). Csakhogy a tündérmesékből a legkegyetlenebb az ébredés, és ezzel Charlie is kénytelen szembesülni, mikor megismeri választottja édes(?)anyját, Violát (Jane Fonda), aki óvatos becslések szerint is a világ legrémületesebb, legborzasztóbb, sőt mi több, leggonoszabb anyósjelöltje.

Viola, a nemrégiben elbocsátott hírbemondónő ugyanis attól tart, hogy a Charlie nevű "veszedelem" miatt fiát is éppen úgy elveszítheti, ahogyan karrierjét, ezért elhatározza, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Amíg Viola jóban és (különösen) rosszban egyaránt hű cselédje, Ruby (Wanda Sykes) segít megvalósítani az anyósjelölt őrült cselszövéseit, Charlie úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, melynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése