2007. február 1.

DVD Ajánló - 5. rész

World Trade Center (World Trade Center)
2001. szeptember 11. szokatlanul meleg nap volt New Yorkban. Will Jimenónak, a kikötői rendőrség (PAPD) tisztjének megfordult a fejében, hogy kivesz egy szabadnapot és hobbijának, az íjászatnak hódol, de azután mégis úgy döntött, bemegy dolgozni. John McLoughlin őrmester, a PAPD köztiszteletben álló veteránja akkor már órák óta ébren volt, mivel minden reggel másfél órát kellett utaznia, míg beért a városba. A két férfi és kollégáik mind Manhattan központja felé tartottak, ahogy mindennap. Ám ez a nap más volt, mint a többi.
A riasztásra elsőként reagáló PAPD csapat Manhattan központjából a World Trade Centerhez vonult. Öt férfi, köztük McLoughlin és Jimeno, bementek az épületekbe, és csapdába estek a romok alatt, amikor a tornyok összeroskadtak. Csodával határos módon McLoughlin és Jimeno életben maradtak, de hat méter mélyre temették őket a betontömbök és fémdarabok. Bár nem látták egymást, hallották, hogy mindketten életben vannak, és a következő tizenkét órát úgy élték túl, hogy a családjukról, a munkájukról, a reményeikről és a csalódásaikról meséltek egymásnak. Az ő történetüket mondja el Oliver Stone új filmje, a World Trade Center.

Anyám nyakán (Failure to Launch)
És ez nem csak az aktuális csajoknak ciki, de a szülők számára is egyre kínosabb, ezért felfogadják a csinos és rafinált Paulát, akinek a specialitása az örökifjú fiúkat kiszakítani a családi fészek melegéből. A fondorlatos terv működne is, ha nem szólna közbe néhány aprócska, de váratlan tényező, úgymint: madárdal, mókus, gyík, delfin, és egyéb harapós állatok, a haverok, a szex, na meg a szerelem.

Sarah Jessica Parker és Matthew McConaughey ellenállhatatlan párost alkot ebben a hamisítatlan romantikus komédiában, amelyből kiderül, hogy azt nem nagyon bírja egyetlen nő se, ha az embernek közben benyit az őse.

Az egykori klip- és reklámrendező Tom Dey (Új csapás, Showtime) harmadik nagyjátékfilmes rendezése. Az Anyám nyakán forgatókönyvét két tévésorozatokon edződött úriember, Tom J. Astle és Matt Ember írta.

München (Munich)
Steven Spielberg új, részben Magyarországon forgatott nagyszabású alkotása, a München egy nemzetközi szereplőgárdát felvonultató, lebilincselő történelmi thriller, amely az 1972-es müncheni olimpián a 11 izraeli sportoló meggyilkolását követő eseményeket dolgozza fel.

A megtörtént események alapján készült film azt a tikos izraeli különítményt követi nyomon, melynek feladata a müncheni mészárlással gyanúsított 11 palesztin felkutatása és likvidálása volt - valamint azt boncolgatja, milyen személyes áldozatokat követelt ez a bosszúakció a csapattól és annak vezetőjétől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése