2007. január 31.

DVD Ajánló - 4. rész

A Bourne rejtély (The Bourne Identity)
Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén.

Mindez sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne, és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, nem jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája indokolt: valóban üldözik, sőt, az életére törnek. Egy egész falka fegyveressel a nyomában kétségbeesett lépésre szánja magát. Felajánl egy német lánynak, Marie-nek 10.000 dollárt, ha elviszi a kocsiján Párizsba.

Marie végül rááll a dologra, és együtt vágnak neki a hátborzongató utazásnak, mely visszavonhatatlanul megváltoztatja mindkettőjük életét.



A Bourne-csapda (The Bourne Supremacy)
Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, elmenekült a múltja elől.Azonban a múltja most visszatér. Bourne és Marie névtelenül, rejtőzködve élnek, de ennek az az ára, hogy semmi sem állandó. Bourne-t kísérti a múltja, amire nem emlékszik. Rémálmok gyötrik, Marie-val városról városra haladnak, megpróbálnak egy lépéssel a veszély előtt járni, mely ott bujkál minden idegen tekintetben, minden téves telefonhívásban és amely bármelyik pillanatban figyelmeztetés nélkül visszaránthatja Jasont egy olyan világba, amelytől meg akar szabadulni.

Amikor az álmos kis faluban, ahol jelenleg élnek, felbukkan egy ügynök, Bourne és Marie mindent hátrahagyva menekülnek. Ám a gát már átszakadt, és a tét egyre nagyobb ebben az új, globális macska-egér játékban. Az a Jason Bourne, akit a Kőlépcső - a hidegvérű, profi gyilkosokat képző tikos szervezet - létrehozott, most visszatér. Két évvel ezelőtt Bourne otthagyta azt a halálos világot, mely létrehozta őt, és azt ígérte, ha bárki megkeresi, nem marad el a megtorlás. Most, hogy ez a világ felbukkant, Bourne tartani fogja a szavát. Jobb lett volna, ha békén hagyják...



Verdák (Cars)
Villám McQueen, a becsvágyó ifjú versenyverda (Owen Wilson eredeti hangján) egy szép napon szedi a dísztárcsáit és felkerekedik diadalmas versenygyőzelmek felé. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol örök hírnévre tehetne szert, ha sikerülne legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben...

Egyelőre azonban nem jut messzire, terveihez képest ugyanis kénytelen sokáig időzni egy a Route 66 mentén fekvő poros kisvárosban. Olyan fura karosszériákkal hozza össze itt a sors, mint Sally, a kikapós 2002-es Porsche, Hudson Doki, a titokzatos múltú ’51-es Hudson Hornet és Matuka, a kissé rozsdás, de annál viccesebb vontatóautó.

A városka lakói komótos életükkel és kedvességükkel rádöbbentik McQueent, hogy van jobb élet is az ő túlpörgetett, magas oktánszámon űzött száguldozásán kívül. Hiába, az élet nem a célba érésről, hanem az odáig vezető útról szól...

Játékok, bogarak, szörnyek, halak és szuperhősök után itt a Pixar legújabb kalandja, ezúttal beszélő autók világába helyezve. A stúdió eddig olyan filmekkel örvendeztette meg világszerte az animációs filmek kedvelőit, mint a Toy Story, az Egy bogár élete, a Szörny Rt., a Nemo nyomában és A hihetetlen család. A Verdák rendezője az Oscar-díjas John Lasseter (Toy Story 1-2, Egy bogár élete).

A magyar változatban olyan népszerű színészek és közéleti személyiségek szólaltatják meg a négykerekű szereplőket, mint Jáksó László, Erős Antónia, Ganxsta Zolee, Gesztesi Károly és Reviczky Gábor.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése