2013. január 1.

Boldog Születésnapot Colin Morgan!

Colin Morgan a Parkolópályán című filmben.
Miközben a legtöbben az újév megünneplésén (és az azt követő esetleges macskajajon) igyekeznek túl lenni, egyesek épp ekkor ünneplik születésnapjukat - illetve esélyes, hogy a szilveszterrel együtt ezt is megünnepelték. Számomra kicsit a szerencsés vesztes kategóriához hasonlít, amikor valaki valamelyik ünnepnapon, vagy ahhoz igen közel ünnepli születésnapját, mint például teszi ezt Colin Morgan is. A hazai közönség számára is elsősorban a BBC sikersorozatának, a Merlinnek a főszereplőjének - igen, Merlinnek - megformálójaként lehet ismert. Emellett érdemes megnézni az itthon elsősorban a Cinemaxon fel-feltűnő filmjében, a Parkolópályán című ír-finn moziban is (eredeti címe: Parked). Igazából én is csak most, az ünnepek alkalmával tudtam megnézni ezt a filmet, mert a Tarr Kft. volt olyan kedves, hogy az ünnepekre való tekintettel minden csatornát kódolatlanul sugároz, és a csatorna pedig épp műsorra tűzte a filmet.

Colin Morgan a Parkolópályán című filmben
A film sztorija egy középkorú férfiról, Fredről (Colm Meaney) szól, aki épp most tér vissza Írországba, de nincs hol laknia, így a tengerparton lakik az autójában. Mellé parkol le a 21 éves Cathal (Colin Morgan), aki mellesleg drogos. Cathal fényt visz Fred szürke magányos életébe, aminek köszönhetően eredményesen veszi fel a harcot a hivatallal, és Juliana (Milka Ahlroth) személyében a szerelem is beköszönt az életébe. Ők hárman egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és ez örökre megváltoztatja az életüket. Többet viszont nem akarok előzetesen elárulni, inkább nézd meg a filmet. Ha nincs Cinemaxod, akkor akár neten is fellelhető a film, de amennyire láttam sem magyar, sem angol felirat nincs hozzá (ha találtál, írd meg kommentben, köszi! :)) A Cinemax eredeti nyelven, magyar felirattal vetíti a filmet.

Zárszóként pedig az apropóhoz visszakanyarodnék, amiért ez a blogbejegyzés ma megszületett: Boldog Születésnapot Colin Morgan! (ui: az AXN a 4. évad vetítését az új évadban ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, de erről külön bejegyzésben írtam korábban)